Bulvár pláče: William a Kate
jsou rok po svatbě vzorný pár

Bulvár pláče: William a Kate
jsou rok po svatbě vzorný pár

30. 4. 2012

Že je britský bulvár ještě drsnější než ten český, o tom asi není sporu. Svatbu britského prince Williama s Kate Middletonovou označil za společenskou událost století. A světe div se, po roce, který právě uplyne od tohoto památného dne, neudělal podle něho ostře sledovaný královský pár žádnou větší chybu. Tedy žádné politické, milenecké, opilecké či jiné excesy, které bulvár tak usilovně vyhledává. Holt smůla…

Jsou zkrátka vzorní. Kate se stala módní ikonou a britská média jen mírně zvedají obočí nad tím, že příliš nepromlouvá na veřejnosti a taky patrně nečeká potomka. Jak uvádí agentura ČTK, vyjma šesti týdnů, které William sloužil na Falklandských ostrovech, jsou královští manželé stále spolu a Kate se neobjevuje na veřejnosti bez Williama. Loni v létě absolvovali cestu do Kanady, letos na jaře si vyrazili zalyžovat do Švýcarska, teď chtějí "pracovat" na miminku. A jak prozradil nedávno tisku bratr Williama, princ Harry, plánují se příští rok zúčastnit londýnského maratónu.

Cokoliv si Kate oblékne, je okamžitě vyprodané. Ženy se vítězoslavně fotí v šatech, které na ní zahlédly, pokud si je ještě stihly pořídit. Média ji převážně velebí, pouze „drze“ podotkla, že první veřejný projev vévodkyně na sebe nechal čekat 11 měsíců.

Po svatbě bydleli Kate a William, druhý v řadě následníků na britském trůnu, na skotském ostrově Anglesey, kde William sloužil coby pilot Královského letectva RAF. Nedávno se přestěhovali do londýnského Kensingtonského paláce, někdejšího sídla Williamovy matky.

Památný obřad jejich sňatku se před rokem odehrál v tisícileté westminsterské katedrále svatého Petra a sledovaly ho stovky svatebních hostů z celého světa a stamiliony lidí u obrazovek. Devětadvacetiletá nevěsta a o půl roku mladší ženich si vyměnili prsteny devět let poté, co se seznámili na univerzitě St. Andrews ve Skotsku.

Novomanžele, kteří obdrželi titul vévoda a vévodkyně z Cambridge, oddal arcibiskup z Canterbury. Kate oslnila s šaty s dlouhou vlečkou od britské návrhářky Sarah Burtonové ze salonu zesnulého Alexandra McQueena. Princ William měl na sobě slavnostní uniformu irských gard složenou z červeného saka a černých kalhot a doplněnou modrou šerpou.

Mezi svatebními hosty bylo 50 hlav států, seznam pozvaných zdobila jména královských celebrit, politiků a válečných veteránů, ale i spolužáků novomanželského páru a Williamových kamarádů ze služby v armádě.

V gotické katedrále se shromáždila královská rodina. Pětaosmdesátiletá královna zvolila žlutý klobouk s ozdobou z hedvábných růží a plášť stejné barvy.

Vlastní obřad zahájil chorál Guide Me, O Thou Great Redeemer (Veď mě, spasiteli) skladatele Johna Hughese, který se hrál i při pohřbu Williamovy matky, princezny Diany v roce 1997 rovněž ve Westminsterském opatství.

Kate procházela "alejí" osmi stromů dovezených kvůli svatbě do katedrály. U oltáře slíbila princi lásku, podporu, úctu a péči. Neslíbila mu ale poslušnost, jak to bývalo součástí královských svatebních zvyklostí.

William navlékl Kate svatební prsten z velšského zlata, který mu dala jeho babička – královna po oznámení zásnub. Westminsterské opatství svatebčané opustili za zvuků Imperiálního pochodu anglického skladatele Williama Waltona, který byl hudební kulisou i sňatku Charlese a Diany před třiceti lety. Na líbánky odletěli později na Seychelly.

Kate a William média společnost
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%