Facebook? Za čas
odumře, tvrdí vědci

Facebook? Za čas
odumře, tvrdí vědci

24. 1. 2014

Sociální síť Facebook je jako nakažlivá nemoc, která ale zřejmě zase ustoupí. Uvedli to američtí výzkumníci z Princetonské univerzity, podle nichž Facebook ztratí do roku 2017 většinu procent uživatelů. John Cannarella a Joshua Spechler na základě vzestupu a pádu serveru MySpace tvrdí, že Facebook, který je největší online sociální sítí v dějinách, je předurčen k ohromnému propadu.

„Myšlenky, stejně jako nemoci, se šíří infekčním způsobem mezi lidmi, než nakonec odumřou. Už byly úspěšně popsány na základě epidemiologických modelů,“ napsali autoři studie. Aplikovali modifikovaný epidemiologický model, aby popsali dynamiku online sociálních sítí, k čemuž využili veřejně dostupné údaje Googlu.

Výsledky nevyznívají příznivě pro sociálního giganta, který má nyní více než 1,1 miliardy uživatelů po celém světě a příští měsíc oslaví deset let existence. Podle studie Facebook od roku 2012 klesá, pokud jde o využívání dat.

„Facebook čeká prudký pokles. Do prosince 2014 se smrskne o dvacet procent ze své maximální velikosti. V následujících letech projde rychlým poklesem a ztratí osmdesát procent své uživatelské základny v období let 2015 až 2017,“ uvádí studie. Ta přichází v době, kdy průzkumy veřejného mínění naznačují, že pro mladší uživatele už Facebook skutečně přestává být zajímavý.

Facebook
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.