Senioři fotili kalendář
jako filmové hvězdy

Senioři fotili kalendář
jako filmové hvězdy

26. 1. 2014

Netradiční kalendář pro letošní rok připravil domov pro penzisty v německém Essenu. Každý měsíc provází ikonická scéna ze slavných filmů, ale místo herců v ní účinkují senioři, kteří v zařízení žijí. Například lednem provází 89letý představitel Jamese Bonda, v listopadu zase 86letá žena vystřídala Audry Hepburnovou ve filmu Snídaně u Tiffanyho.

Modelům a modelkám na snímcích je mezi 75 a 98 lety. Záběry pro kalendář pořídil profesionální fotograf, který se snažil co nejpodrobněji rekonstruovat atmosféru původních záběrů.

„Náramně mě to bavilo,“ řekl serveru Spiegel Online o fotografování 98letý Walter Loeser, který se převtělil v Billyho z Bezstarostné jízdy. „Byl to úžasný kostým. Celý kožený a s třásněmi – připadal jsem si jako opravdový macho,“ podotkl.
„Bylo vzrušující sedět jednou na takové mašině,“ doplnil Loesera devadesátiletý Kurt Neuhaus, který pro kalendář ztvárnil roli Wyatta ze stejného filmu. „Nejradši bych hned odjel,“ řekl o své motorce.

Rekonstrukce scény se "zvedačkou" z Hříšného tance si vyžádala i trochu trikových efektů. „Přece jen už nejsem tak silný, abych mohl zvedat dámu nad hlavu," podotkl dvaadevadesátiletý Johann Liedtke, který pro tuto příležitost nahradil Patricka Swayzeho. „Dřív, když jsem byl mladší, by to bylo jednodušší. Teď mi pomáhají počítačové triky.“
Netradiční kalendář vznikl v 5000 exemplářích. Nejsou na prodej, posloužily jako dárky pro lidi žijící v domově pro seniory, pro zaměstnance zařízení a pro jejich příbuzné.

fotografování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.