Lanovka na Sněžku začne
jezdit asi od poloviny února

Lanovka na Sněžku začne
jezdit asi od poloviny února

27. 1. 2014

Nová lanovka na nejvyšší českou horu Sněžku by mohla až na vrchol jezdit od poloviny února. Zatím zařízení vozí turisty pouze do mezistanice na Růžovou horu. Lanovku, která je pro veřejnost v provozu od 21. prosince, už využily desítky tisíc lidí.

Spuštění provozu horního úseku lanovky na Sněžku nabírá zpoždění, například při otevření úseku na Růžovou horu starosta Pece pod Sněžkou Alan Tomášek řekl, že by až na vrchol měla lanovka jezdit v lednu. "Teď se ještě dokončují některé práce na horním úseku. V tomto a v příštím týdnu se udělají zkoušky a poté by se lanovka mohla rozjet až na Sněžku," sdělil náčelník lanové dráhy Jiří Martinec, který je s fungováním lanovky spokojený. Zařízení například bez potíží zvládlo i silné víkendové mrazy.

O jízdu novou lanovkou byl velký zájem především během silvestrovského týdne, například 30. prosince stáli lidé ve frontě na lanovku zhruba 1,5 hodiny. "Během svátků byl skutečně velký nápor. Během ledna je zájem mírnější, ale to je každoročně," uvedl Martinec s tím, že denní návštěvnost lanovky závisí především na počasí. "Dneska zatím moc návštěvníků není, je tu mlha a poletuje sníh. Když je hezky, tak dorazí zhruba 500 až 600 lidí denně."

Nová lanovka za více než 300 milionů korun má čtyřmístné kabiny místo otevřených dvousedaček. Hodinová kapacita lanovky zůstala na základě podmínek ochránců přírody na 250 lidech.

lanovky Sněžka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...