Návštěva pražského Žižkova

Návštěva pražského Žižkova

1. 5. 2012

Skoro celý svůj život jsem prožil v místě mého trvalého bydliště a to v Praze na Žižkově. Jsem žižkovský patriot , který se o veškeré dění i historii této svébytné části Prahy velmi zajímá. Nejsem sice členem Klubu přátel Žižkova ani žádného jiného spolku či sdružení, které se Žižkovem zabývá. Pochopitelně však od dětství fandím v kopané Viktorii Žižkov.

Je mi téměř 66 let, takže za tu dobu již přece jen něco pamatuji. Je velká pravda, že při procházkách po této pražské části se v posledních letech mnoho změnilo, ale ne vždy k lepšímu. Prakticky byla opravena velká část obytných domů a bytů, vzniklo množství nových obchodů, ale na druhou stranu zanikly mnohé osvědčené, které na svých místech byly, kam až moje paměť sahá. Neskončily však jen obchody, ale třeba například i pošta a to už tak příjemné není. V naší čtvrti je rozhodně mnoho míst, které stojí za shlédnutí a mezi nejznámější asi patří Národní památník na vrchu Vítkově, v němž se koná plno různě zaměřených výstav. Také televizní věž, z níž je rozhled po celé Praze stojí za návštěvu.

Já bych však rád upozornil milovníky dobrého jídla a pití na restauraci, na níž jsem nedávno narazil při své procházce Žižkovem na Kostnickém náměstí. Je to Pardubická pivnice „U Járy“ v Jeronýmově ulici č. 2, kde mne překvapilo příjemné prostředí, ochotný personál a jídelní lístek, který nabízí dostatek kvalitních jídel za rozumné ceny. K pití je na výběr několik druhů dobrého piva, včetně černého. Nealkoholických nápojů mají rovněž dostatečné množství. Takže závěrem mohu tuto restauraci všem hladovým a žíznivým návštěvníkům této naší pražské čtvrti pouze doporučit . 

Jirka ze Žižkaperka

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.