Stírací losy: oblíbený
i tolerovaný hazard

Stírací losy: oblíbený
i tolerovaný hazard

1. 2. 2014

Stírací losy jsou možná trochu překvapivě nejrozšířenějším druhem hazardu v Česku. Podle průzkumů si je někdy koupilo 65 procent lidí. Jen menšina (13 procent) přitom považuje stírací losy, které letos slaví 25. výročí, za hazard. Naopak na automatech, jež za hazard označuje 91 procent dotázaných, si zahrálo 16 procent Čechů starších 15 let.
Vůbec prvním stíracím losem na českém trhu byla Spartakiádní hra vydaná v září 1989, prodalo se všech deset milionů vydaných kusů. Jeden stál tehdejších deset korun československých. Nejprodávanějším losem ve čtvrtstoletí dlouhé historii byla Tutovka, které se v devíti etapách prodalo celkem 182 milionů kusů v celkové hodnotě 2,36 miliardy korun.

Nejvýraznějším hráčem ve stíracích losech je společnost Sazka. Celkem vydala 764 milionů kusů různých typů stíracích losů v nominálních hodnotách od deseti do 500 korun. Stírací losy prodávají i další společnosti včetně jedničky českého trhu kurzových sázek Tipsportu a druhé Fortuny. Obě společnosti nabízí několik desítek druhů v ceně od 20 do 200 korun.

Stírací losy jsou pro sázkové kanceláře zajímavým byznysem, což potvrzují nárůsty prodejů. Podle psychologů hraje hlavní roli to, že lidé se mohou dozvědět svoji případnou výhru okamžitě a nemusejí netrpělivě čekat na slosování.

loterie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.