Kardinál Duka bude sloužit
v Soči mši v angličtině

Kardinál Duka bude sloužit
v Soči mši v angličtině

4. 2. 2014

Pražský arcibiskup Dominik Duka bude v páteční den zahájení olympijských her v Soči sloužit mši v angličtině pro účastníky olympiády. Kardinál Duka povede mši v římskokatolickém kostele sv. Šimona a Judy. „Akce se koná z podnětu Českého olympijského výboru,“ řekl k tomu mluvčí arcibiskupství Aleš Pištora.

„Po mši svaté se pražský arcibiskup setká s místní farností a předá jí dar, kterým bude Pražské Jezulátko,“ uvedl mluvčí. Večer se Duka zúčastní ceremoniálu zahájení zimní olympiády.

V pátek bude kardinál Duka přítomen otevření Českého domu. Požehná všem olympionikům i dalším členům českého týmu. V neděli pak bude sloužit mši pro české návštěvníky olympiády, a to v českém centru v Soči.

Pražské arcibiskupství uvedlo, že olympijské heslo Citius, Altius, Fortius (Rychleji, výše, silněji) převzal zakladatel novodobých her baron Pierre de Coubertin od svého přítele Henri Didona, vášnivého sportovce, který byl stejně jako Duka dominikán. Pan Duka do tajného noviciátu řádu dominikánů vstoupil začátkem roku 1968.

církev olympiáda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...