Lidé začali lámat
nad horami hůl

Lidé začali lámat
nad horami hůl

10. 2. 2014

Počasí letos lyžařům nepřeje, a tak svou zimní dovolenou se chystá strávit na horách pouze třicet procent Čechů. Je to nejméně za posledních pět let.

Teploty nad nulou znemožňují výrobu technického sněhu, bez kterého se střediska v poslední době neobejdou. Pokud přes noc přece jen mohou zasněžovat, přes den se podmínky obvykle o dost zhorší. Zimní atmosféru také často kazí déšť.

Přesto je například v Krkonoších v Rokytnici nad Jizerou či na Černé hoře stále kolem půl metru sněhu. Klínovec hlásí až 60 centimetrů, ale pokrývka je většinou měkká a rozbředlá. Na Špičáku leží kolem 30 centimetrů, v Jeseníkách na Ovčárně dokonce necelý metr, ale návštěvnost je malá.  

Vlekaři sice stále doufají, že se podmínky k lyžování zlepší, nicméně předpověď do konce měsíce tak optimistická není: podle meteorologů se ani na horách teploty pod nulu přes den nedostanou.

lyžování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.