Přes internet se dají pořídit
léky či vitamíny o dost levněji

Přes internet se dají pořídit
léky či vitamíny o dost levněji

12. 2. 2014

Každý rok roste prodej zboží přes internetové obchody. Prostřednictvím e-shopů lze dnes koupit cokoli, nejen elektroniku, nábytek či oděvy, ale také léky. Jaký je zájem zákazníků o koupi léků přes internet jsme se zeptali marketingové ředitelky přední české on-line lékárny AVE Anety Mikulové.

Jak jste spokojeni s prodejem léků přes internet?

Rozhodně si nemůžeme stěžovat, prodeje nám rostou neustále. Vloni nám meziročně stouply o třetinu. Je to dané především tím, že na www.lekarnaave.cz prodáváme léky, doplňky stravy a kosmetiku za nižší ceny než za jaké je zákazníci koupí v kamenných lékárnách. Neustále máme nějaké akční nabídky, takže je z čeho vybírat. Drtivou většinu zboží máme skladem a expedujeme ho ještě ten samý den. Lidé už si na nakupování v naší internetové lékárně zvykli a vracejí se k nám.

Zejména starší lidé často potřebují při nákupu konzultaci. Je možné poradit se o nějakém léku s vaším odborníkem (lékárníkem) po telefonu před tím, než si zboží zákazník objedná?

Ano, samozřejmě. Snažíme se, aby se zákazník v naší online lékárně cítil co nejpříjemněji a nakupování pro něj bylo také co nejjednodušší. U každého výrobku najdou naši klienti poměrně detailní popis výrobku. Pokud potřebujete poradit, můžete se obrátit na naše lékárníky na http://www.lekarnaave.cz/poradna nebo na telefonním čísle 583 301 559. Náš příjemný a školený personál vám poskytne odborné informace o léčivech vázaných na lékařský předpis, lécích volně prodejných, potravinových doplňcích a léčebné kosmetice a doporučí vám přípravky, které jsou pro vás nejvhodnější. 

Jaké druhy léků vaše lékárna prodává, léky na předpis asi přes internet prodat nelze?

Online lékárna AVE nabízí široký sortiment volně prodejných léků. V klidu si můžete porovnávat ceny a nakupovat z pohodlí domova 24 hodin. Nabízíme vše od vitamínů a minerálů, přes léky proti nachlazení, kloubní preparáty, vlasovou kosmetiku, dermokosmetiku a zdravotní pomůcky. Veškeré léky jsou u nás rozděleny do kategorií tak, aby se uživatel co nejlépe zorientoval. Léky na předpis si ale musí zákazník vyzvednout v kamenné lékárně.

Komu je určen věrnostní program, který zákazníkům nabízíte, jaké jsou jeho výhody?

Máme jedny z nejnižších cen na trhu, a přesto ještě svým věrným klientům poskytujeme slevu. Pokud si u nás vytvoříte účet, už od prvního nákupu se sčítají vaše útraty a tím získáváte další slevy. Za každou utracenou korunu, se vám připíše bod. Například když jste nakoupil celkem za 5 000 korun, získáte 5 000 bodů, slevu 2 % a dopravu zdarma na každý nákup nad 1 500 korun. Platí, že čím víc nakupujete, tím větší výhody máte. Při nákupu nad 1 000 korun dostane každý dárek a navíc je automaticky zařazen do věrnostního programu (www.lekarnaave.cz/vernostni-program).

Kolik stojí poštovné a balné a mohou si někde zákazníci zboží vyzvednout? 

Výrobky Vám doručíme až domů, nebo si je klienti mohu vyzvednout v našich kamenných lékárnách a na HeurekaPointech po celé republice. V případě zásilek je dopravné 79 korun v Česku i na Slovensku. U nákupu nad 2 000 korun je doprava zdarma pro každého. Pokud máte například zlatý účet, je doprava zdarma už u zboží za 1 200 korun.

On-line lékáren na internetu přibývá. Co nabízí AVE lékárna oproti konkurenci?

Lékárna AVE má na míru vytvořený e-shop, který nekopíruje konkurenci, ale chce být jedinečný ve svých službách. Neméně důležitou výhodou jsou i ceny vitamínů, doplňků stravy a kosmetiky. Klienti také oceňují pohodlnou online platbu, kdy zboží uhradí pomocí platební karty okamžitě. Tyto objednávky bývají zpracovány přednostně. Nově jsme rozjeli také mobilní verzi naší online lékárny pro tablety a mobilní telefony. www.lekarnaave.cz/Mobile_Shop/

Jak se mohou lidé o akcích dozvědět? Rozesíláte mailem informační newsletter?
Ano, zaregistrovaným zákazníkům rozesíláme pravidelný newsletter, kde se dozvědí o všech zajímavých akcích a novinkách. Jinak na webových stránkách mají například sekce „Akční nabídky“, a „Sezónní tipy“, kde pro své zákazníky vybíráme ty nejzajímavější výrobky. Takže neváhejte a navštivte www.lekarnaave.cz.

 

Zkoušeli jste někdy koupit léky přes internet?  Byly ceny výhodnější než v kamenných lékárnách? Napište nám vaše zkušenosti.

 

léky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%