Lenka Filipová: zasněnou
dívkou i v šedesáti

Lenka Filipová: zasněnou
dívkou i v šedesáti

13. 2. 2014

Už léta patří ke stálicím české hudební scény. Křehká, zasněná a romantická zpěvačka, šansoniérka a kytaristka Lenka Filipová si své písně často skládá sama. Její typický, příjemný altově zabarvený hlas a pohodu navozující melodické songy s poetickými texty dokresluje vlastní brilantní kytarový doprovod.

Mezi prvním albem Zamilovaná z roku 1981 a významově opačným Tisíc způsobů, jak zabít lásku (2003) vydala víc než desítku desek, v nichž proplouvá mezi žánry od šansonů přes klasický repertoár až k lidovým písničkám. Z toho všeho pak na koncertech míchá posluchačům koktejl kvalitní hudby.

Image zpívající dívky neopouští Filipovou ani v šedesáti, které slaví 14. února. Pražská rodačka poprvé vzala do rukou kytaru v devíti letech. K hudbě ji vedli rodiče, maminka učitelka hudby a tatínek operní pěvec a herec. Studovala na pražské konzervatoři, později i v Paříži.

Krátce vyučovala na konzervatoři, brzy jí ale začal chybět kontakt s publikem. Hostovala v Semaforu, vystupovala na koncertech, později založila vlastní skupinu a vyzkoušela si i roli moderátorky.

hudebníci zpěvačka
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.