Mé město Bohumín a jeho rekordy

Mé město Bohumín a jeho rekordy

3. 3. 2014

Miluji toto město. Už proto, že jsem v něm našla spoustu přátel a lásku. Vám bych chtěla toto město představit jinak. Přemýšlím, co významného se lidem vybaví, když se řekne Bohumín.

Asi jako první - loňská chladnokrevná dvojnásobná vražda manželského páru pro peníze, brrr. Zlodějská úřednice na městském úřadě, fuj. Něco veselejšího nemáme? Jsme město rekordů! Téměř do všech rekordů jsem se zapojila i já a přidala tak "čárku". V roce 2006 jsem kotrmelcovala deset metrů a ještě půl hodiny po výkonu se mi motala palice. První bohumínský rekord zněl: Za 11 hodin ukotrmelcováno přesně 100 km a 47 m – no prosím, nebýt mne, bylo by o deset metrů méně! V roce 2008 se na náměstí sešlo 692 lidí s knihou...opět, nebýt mne, bylo by jich jen 691! V roce 2009 jsme se sešli na náměstí s 1444 plyšáčky – tady se musím pochlubit, zde jsem pomohla hned deseti hračkami svých vnoučátek. V roce 2010 jsme na náměstí přinesli sůl a bylo nás 309 - slabý výkon, ale opět jsem pomohla svou špetkou soli do kádě!

V roce 2011 se Bohumín zapsal do knihy rekordů nejmenším náměstíčkem v části Kopytov. Lituji, plochu jsem ani nedláždila, ani nepřeměřovala, a tak se museli obejít beze mne. Ale ještě téhož roku jsem přispěla k dalšímu rekordu, kdybych se nezapojila, tak by se na náměstí sešlo pouze 325 lidí s novinami, spočítej sám, že se mnou to bylo 326! V roce 2012 jsme do knihy rekordů připsali další rekord – 254 lidí na náměstí se vstupenkou. Už snad ani nemusím zdůrazňovat svou důležitost. V roce 2013 se vsadilo na pivo a opět jsme se postarali o rekord – 92 druhů točených piv na pivních slavnostech. Pivo nepiju, tak mne tento rekord nechal zcela chladnou.

Co mne naopak rozohňuje, je náš smog. Dýcháme nejhorší svinstvo v republice, ale jsme jím tak zocelení, že když se semkneme, dokážeme toho spoustu dokázat. Vybojovali jsme si u Bárty dostavbu mostu, kterou shodil ze svého ministerského stolu – foto1). Dovedli jsme si vybojovat Rákosníčkovo hřiště – foto 2), jednou první a dvakrát druzí jsme byli v soutěži o nejkrásnější vánoční strom. Několikrát jsme vyhráli soutěž měst v soutěži Plave celé město a já nikdy nesmím chybět. Svou rychlostí uplavených sta metrů sice téměř uzavírám tabulku, ale opět jde o účast a já se vždy ráda a hrdě připojím.

Zapojila jsem se i do soutěže hledání názvu pro penzion – foto 3), který je u nás raritou, vznikl z vodárenské věže. Dál bych mohla vyjmenovávat stavby a pamětihodnosti. Ale město jsou hlavně lidé, kteří v něm žijí.  A Bohunín žije!  Funguje zde velice aktivní seniorklub a my dříve narození si můžeme z jeho programu vždy vybrat to, co nás zajímá - foto 4).

 

Zapojte se i vy do tématu týdne. Představte své město či obec. Napište, co je na vaší obci zajímavého, o čem se běžně ostatní lidé nedozvědí, popište, co se vám ve vašem městě nejvíce líbí, ale i to, co by se mělo zlepšit. Představte osobnosti, které ve vašem městě žily, anebo připravte rozhovor se zajímavým člověkem, který je spoluobyvatelem vašeho města či obce. Nejzajímavější příspěvek odměníme. (Své příspěvky vkládejte do rubriky "Moje cestování").
Moje město, moje obec
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.