Operace přímo od primáře?
Ano, za patnáct tisíc korun

Operace přímo od primáře?
Ano, za patnáct tisíc korun

4. 5. 2012

Přejete si, aby vaši operaci provedl primář, nebo jiný vybraný specialista? Pokud si připlatíte, nebude to od června problém.

Ministerstvo zdravotnictví už má představu o tom, kolik by se mělo platit za ošetření, kdy si pacient vybere konkrétního lékaře. Pokud půjde o zmíněného primáře, částka nesmí přesáhnout 15 tisíc, u ostatních lékařů to nesmí být více než pět tisíc korun.

Uvedené ceny obsahuje připravovaný metodický návod ministerstva zdravotnictví. „Aktuálně již pouze proběhne několik administrativních úkonů a očekáváme, že pokyn vydáme v řádu týdnů,“ řekl k tomu mluvčí ministerstva Vlastimil Sršen. Tomu nasvědčuje i fakt, že v poslední verzi se jako termín účinnosti uvádí 1. červen.

Ministerstvo zdůrazňuje, že ceník je pro nemocnice nepovinný, poplatky za primáře či konkrétního lékaře proto vybírat mohou, ale nemusí. Zároveň metodický pokyn jasně uvádí, že i když si pacient za doktora připlatí, nesmí se domáhat přednostního poskytnutí péče nebo operačního termínu dle jeho přání.

Původně se počítalo s tím, že platby za konkrétního lékaře by v českém zdravotnictví mohlo fungovat už od dubna, ale nakonec se termín posunul.

chirurgie operace zdravotnictví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%