V Olomouci vystoupí
operní diva Garančová

V Olomouci vystoupí
operní diva Garančová

5. 3. 2014

Do Olomouce zavítá na konci června světová operní hvězda lotyšského původu Elina Garančová. Návštěvníkům zazpívá pod širým nebem na Horním náměstí. Koncert se stane dalším pokračováním open-air festivalů v krajském městě. Pro diváky bude připravena tribuna s kapacitou 2800 míst. Vystoupení je součástí Hanáckého operního festivalu. Jeho druhý koncert se uskuteční v srpnu v Prostějově a vystoupí na něm tenorista Joseph Calleja.

"V Olomouci jsme nastolili tradici špičkových open-air festivalů. V roce 2012 to byl koncert světově proslulého tenoristy Josého Cury, loni to bylo vystoupení krále flamenca Paca de Lucíi, který nás minulý týden opustil. V letošním roce to bude koncert kvalitou na stejné úrovni. Předpokládáme, že účast na koncertu Eliny Garanči bude vysoká," řekl primátor města Martin Major.

Půvabná mezzosopranistka Garančová sklízí už od 90. let úspěchy na světových pódiích, třikrát vystoupila v Praze. Pro olomoucké publikum bude koncert pod širým nebem připraven na 26. června. Na koncertu pěvkyni doprovodí Moravská filharmonie. Jako host vystoupí nadějný a talentovaný český tenorista Petr Nekoranec, koncert bude dirigovat Karel Mark Chichon, manžel mezzosopranistky.

Pořadatelé počítají s tím, že koncert bude vyprodán. Předprodej lístků začal ve středu. "Součástí koncertu budou velkoplošné obrazovky, hlediště bude ve stejném rozsahu jako při předchozích podobných open-air koncertech v Olomouci, s kapacitou na 2800 míst. Při nepřízni počasí máme připraveny jednorázové pláštěnky," uvedl za pořadatele Josef Váňa. Podle primátora se dá očekávat účast návštěvníků nejen z Olomouckého kraje, ale i z okolních zemí. "Předchozích koncertů se účastnili i zájemci z Maďarska, Rakouska, Německa či Polska," doplnil Major.

Na výjimečného světového interpreta vážné hudby se během léta mohou těšit také lidé v Prostějově. Druhým z koncertů festivalu bude vystoupení tenoristy Josepha Calleji. Koncert se uskuteční 31. srpna na náměstí T. G. Masaryka. Šestatřicetiletý maltský operní pěvec vystupuje na předních světových scénách včetně newyorské Metropolitní opery, londýnské Covent Garden a Vídeňské státní opery.

opera
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...