Lenka Filipová naváže
na projekt Concertino

Lenka Filipová naváže
na projekt Concertino

6. 3. 2014

Pokračování koncertního projektu Concertino přichystala na tento rok zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová. Posluchačům nabídne program, který je zachycen na CD a DVD s jejím loňským podzimním vystoupením v prostorách Masarykova nádraží v Praze.

„Opět budu pokračovat v turné po krásných kostelích i divadlech. Koncert zopakuju i v Praze, tentokrát 22. května na metropolitní scéně Studia Dva,“ řekla Filipová. Její koncertní program obsahuje výběr z CD Concertino (Vivaldi, Lobos, Bach, Guiliani), populární písně (Mosty, Věnování, Tisíc způsobů jak zabít lásku) i keltské balady. Na koncertech se příležitostně objeví harfenista Sean Barry, cellista Jakub Mayer a jako zvláštní host její dcera, zpěvačka a pianistka Lenny.

„Myslím, že tenhle projekt s mými kytarami a hosty do divadel a kostelů patří a mám velkou radost z jeho loňského ohlasu,“ uvedla Filipová, pro kterou nahrávka z Masarykova nádraží byla první koncertní nahrávkou na DVD v její bohaté diskografii.

Filipová podle svých slov právě prožívá úspěšné období své kariéry. „Nebylo to tak vždycky, ale pořád jsem se snažila o propojení klasiky s písničkami s kvalitními texty, kterými se mi podařilo oslovit publikum tří generací,“ sdělila zpěvačka, která si své soukromí tradičně hlídá.

První sólovou desku nazvanou podle hitu Zamilovaná vydala Filipová v roce 1982. Během kariéry vydala přibližně dvě desítky titulů, absolvovala stovky koncertů doma i v zahraničí, získala mimo jiné cenu Anděl a v roce 2008 vystoupila v pražské O2 aréně jako předskokanka slavné Céline Dion.

zpěvačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.