Jak utišit bolest? 
Zapomeňte na léky

Jak utišit bolest?
Zapomeňte na léky

8. 3. 2014

Každý člověk určitě někdy zažil pocit, kdy mu palčivá bolest projede celým tělem, vystřeluje mu do nohou nebo urputně zůstává za očními víčky. Doba léků a injekcí tišících tyto nepříjemné stavy je dávno minulostí. Současná medicína nabízí mini invazivní způsoby léčby, které snadno dokáží lokalizovat zdroj bolesti, efektivně ji léčit a zároveň snížit užívání drahých léků proti bolesti.

Co to vlastně bolest je?

Bolest představuje nepříjemnou subjektivní zkušenost, která často přichází v různých podobách, např. jako bolest hlavy, svalů, zad či kloubů. Příčin bolesti může být mnoho. Krátkodobá (akutní) bolest nejčastěji souvisí se zraněním nebo nemocí. V průběhu hojení obvykle akutní bolest odezní spolu s dalšími příznaky původní příčiny. Naproti tomu u chronické bolesti se jedná o pokračující stav, který přetrvává. Zejména v oblasti krční páteře, zad a hlavy, kde se setkáváme s chronickou bolestí nejčastěji, může být bolest způsobená poškozením nervů, poraněním pohybového aparátu nebo některou nemocí. Běžná léčba, která je účinná u léčby akutní bolesti, zde většinou nezabírá.

Dlouhodobě léčená bolest může vést u řady pacientů k fyzickým a psychickým problémům, které často ovlivňují jejich osobní a sociální život. Kontinuální užívání většího množství léků, které je při tradiční léčbě bolesti velmi časté, navíc mnohdy provází nespavost, nechutenství a celkové zhoršení kvality života. Zmírnění nebo úplné odstranění bolesti tak může pacientovi znovunavrátit pozitivní přístup k životu.

Intervenční léčba bolesti je moderní způsob léčby, který pomáhá lokalizovat a zjistit její původ pod kontrolou ultrazvuku nebo cíleně směřovaného rentgenového záření a následnou léčbou zajišťuje pacientům dlouhodobější úlevu a návrat do běžného života. „Chtěl bych zdůraznit, že nepracujeme na zásadách alternativní medicíny, ale na základě nejmodernějších vědeckých poznatků,“ říká MUDr. Robert Rapčan z kliniky EuroPainClinics.

EuroPainClinics

Kliniky ze sítě EuroPainClinics mají dlouholetou a bohatou tradici s vynikajícími výsledky v oblasti klinické péče, výzkumu a vzdělávání v intervenční léčbě bolesti. Hlavním cílem EuroPainClinics je bolest lokalizovat a zjistit její původ. Po klinickém vyšetření může být pacientovi nabídnuta intervenční diagnostika, farmakoterapie, fyzioterapie nebo doporučení k jinému specialistovi. Intervenční diagnostika spočívá v různých vyšetřovacích metodách v oblasti páteře za účelem přesného odhalení zdroje bolesti. Následné terapeutické procedury jsou navržené k léčbě bolestivých stavů a pacientům přinášejí dlouhodobější úlevu od bolesti.

V České republice byla nedávno otevřena klinika na pražském Chodově. Více informací naleznete na stránkách www.europainclinics.com.

 

Trápí Vás bolest? Chtěli byste zkonzultovat své problémy s bolestí? MUDr. Robert Rapčan z kliniky EuroPainClinics bude hostem chatu i60, a to v úterý 11. března od 16.00 hod. a bude odpovídat on-line na dotazy čtenářů. Nemáte v této době čas? Pošlete nám svůj dotaz na adresu redakce@i60.cz a my se MUDr. Rapčana zeptáme za vás.
 
   
zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.