Města a obce střídá nové
téma týdne: „Moje oči“

Města a obce střídá nové
téma týdne: „Moje oči“

10. 3. 2014

Věděli jste, že Havlíčkův Brod změnil čtyřikrát ve své historii své jméno? A že se v tomto městě (podle Járy Cimrmana) nachází střed Evropy? Víte, které město leží na soutoku řek Ondry a Olše, ve kterém jihočeském městě se nacházela Putimská brána, které město má nejmenší náměstíčko nebo který král povýšil Lipnici na město? Tušíte, kde leží obec Konice? Kdo sledoval téma minulého týdne „Naše města“, ten odpovědi zná.

Rozhodně stojí za to přečíst si příběhy měst a městeček, tak jak je zaznamenali naši čtenáři. Mezi řádky lze z nich číst, jak moc máte rádi místa, kde bydlíte, anebo kde jste žili. Ale i to, jak se mnohá města a obce změnila. Zkrásněla.

Toto téma měla na starost paní Jarmila Handlová. Jak uplynulý týden hodnotí?

„Chtěla bych poděkovat všem autorům, kteří poslali své příspěvky o místech a městech, která jsou jejich srdcím blízká. Přiznám se, že původně jsem měla trochu obavy, aby někdo nezačal opisovat jen encyklopedie či turistické průvodce. Toužila jsem poznat Váš pohled na Vaše milovaná místa, na propojení historie se současným životem a děním i změnami ve Vašich obcích a městech. Na konci týdne mohu říci, že jsem byla nadšena tím, jak různorodě a vždy hezky a mnohdy vtipně jste si s tímto tématem pohráli.

Jsem však ráda, že nejsem ani literárním kritikem, ani editorem, ani trvalým šéfredaktorem. Ovšem úkol vybrat spravedlivě jediný nejlepší příspěvek se mi zdá ještě těžší, ba téměř nesplnitelný, protože nejraději bych odměnila všechny. Ocenění bych věnovala paní Marii Novotné za příspěvek Haškova a moje Lipnice. Proč? Já jsem totiž měla částečně připravený také svůj článek o Lipnici, ale ještě se mi nezdál dost dobrý, tak jsem si ho nechávala zatím pro sebe. Jaké bylo moje překvapení, když jsem otevřela stránky i60 a vyskočil na mne podobný nadpis Lipnice. Podivila jsem se, že již na začátku mám nějaké trochu jiné věty. Pak už jsem pochopila! Někdo byl rychlejší. "Sláva vítězi, čest poraženým". Necítím se však poraženě a doufám, že ani Vy ostatní. Ale nejen pro to si určitě Marie ocenění zaslouží.“

Paní Marii samozřejmě posíláme knižní cenu. Paní Jarce děkujeme za její skvělou práci v uplynulém týdnu a jako odměnu jí posíláme voucher na nákup zboží v obchodech Tchibo v hodnotě 300 Kč. Její představení Havlíčkova Brodu, města, v němž odstartuje dubnové setkání čtenářů magazínu i60 bylo skvělé! Právě paní Jarka je hlavní organizátorkou akce. Tímto vyzýváme všechny zájemce o i60 Párty, aby vyplnili přihlášky, které najdou na tomto místě. Více informací o setkání naleznete zde.

Téma příštího týdne: „Moje oči“

V průběhu příštího týdne se budeme více věnovat zdraví. V úterý bude hostem chatu i60 MUDr. Robert Rapčan z kliniky EuroPainClinics, která se mimo jiné zabývá intervenční léčbou bolesti. Trápí vás bolest? Nevíte si s vaší bolestí rady? V úterý 11. března se od 16.00 hodin můžete MUDr. Rapčana ptát na cokoli, co se bolesti týče. Více k tématu se můžete dozvědět i v našem článku Jak utišit bolest? Zapomeňte na léky!

Dalším zdravotním tématem bude zrak. Máte problémy se zrakem? Obáváte se šedého či dokonce zeleného zákalu? Řešení problémů se zrakem vám představí oční klinika Duovize. Ta bude také partnerem Tématu týdne „Moje oči“ – nejlepší příspěvek na toto téma ocení voucherem na vyšetření očí, a to buď v Praze nebo v Brně!

A o čem můžete psát? Kromě popisu vašich problémů s očima či zážitků, týkajících se zraku nabízíme tuto nápovědu: Na vlastní oči, Co oči nevidí, srdce nebolí, Oko za oko, zub za zub, Nezavírejte oči nad…, Jednooký mezi slepými králem apod. Pište tedy jakékoli příspěvky o svých očích, o tom, co vidíte ve svém okolí atd. Uvidíme, jak si s tématem poradíte!

O vouchery kliniky Duovize, ale i společnosti Stingo optical fashion, která nabízí vouchery na kompletní zhotovení dioptrických brýlí můžete také soutěžit zde!

Foto dne a vědomostní kvíz

Rádi se díváme na vaše fotografie, které posíláte do rubriky FOTO dne. Každý den vybíráme jednu fotografii, kterou představujeme v dolní části homepage, tedy na hlavní stránce magazínu i60. A oceňujeme aktivní forografy, jejichž snímky naši editoři na homepage vyberou. Knižní cenu za pět vydaných fotografií posíláme paní Soně Prachfeldové a také Marii Novotné.

A jako vždy končíme vylosovanými soutěžícími vědomostního kvízu: tento týden se štěstí usmálo na Vlastu Hniličkovou  a Ludmilu Janečkovou.

Tahle země není jenom pro mladý!

 

Napište i vy jakýkoli příspěvek na téma "Moje oči". Získat můžete voucher na služby od společností Duovize a Stingo Optical Fashion.
i60.cz Moje město, moje obec oči
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.