Oči mé maminky

Oči mé maminky

11. 3. 2014

Pohled do očí mnoho napoví, někomu září z očí radost, jinému smutek, dalšímu z nich  přímo srší nenávist. Svým dětem, když byly malinké, jsem také často říkala, že mají v očích rarášky.

Při pohledu na člověka si všimneme barvy očí. Říká se, že ti, co mají hnědé oči,  jsou vyrovnaní a poskytují bezpečí. Také jsou prý velmi pracovití. Zelené údajně vypovídají o člověku to, že je trpělivý, klidný, spolehlivý. K modrým očím patří věrnost, pravdomluvnost, dodávají naději, inspiraci. To samé jako o modrých očích se říká o očích šedých.

Pro mě nejkrásnější oči zůstanou oči maminky. Vyzařovalo z nich mateřské teplo, něha, každý její pohled mě pohladil.  Někdy se její oči smály, když jsem zlobila, malinko se přivřely, ale jen na chvilku, pak zase pohladily.

Když vážně onemocněla, nikdy nenaříkala, jen její oči prozradily, že má bolesti. Když její srdíčko dotlouklo, seděla jsem na kraji její postele a dívala se dlouho do jejích očí. Najednou v nich nebyla vidět žádná bolest, žádná prázdnota, bylo tam smíření a nepatrný úsměv. Naposledy mě její pohled pohladil a já věděla, že je na mně, abych jí její krásné modré oči  zatlačila.

 

Napište i vy jakýkoli příspěvek na téma "Moje oči". Získat můžete voucher na služby od společností Duovize a Stingo Optical Fashion.
oči
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.