Třeboňská Zlatá hvězda nabízí
wellness s léčivým konopím

Třeboňská Zlatá hvězda nabízí
wellness s léčivým konopím

13. 3. 2014

Hotel Zlatá hvězda v historickém centru Třeboně začal od letošního března nabízet pobytové balíčky s procedurami, které využívají účinky léčivého konopí. Pomáhá lidem trpícím kožními problémy jako je lupénka či atopický ekzém. Připraveny jsou konopné koupele, masáže či zábaly. Produkty do wellness centra dodává tuzemská společnost Carun Pharmacy, výrobce populárních konopných prostředků značky Carun. Jižní Čechy tak lákají na konopnou turistiku. 

„Rostlina konopí s ověřeným léčivým vlivem na lidský organismus je už tisíce let lék, používaný na onemocnění kůže a proti bolesti, a to až do nástupu chemických léků ve dvacátém století. Produkty ve wellness mají jen stopové množství THC, zato mají jiné cannabinoidy, zejména takzvaný canabidiol. Právě tyto látky pomáhají na bolesti či proti zánětům. Konopí je obsahuje jako jediná rostlina na světě,“ říká Jiří Stabla, majitel společnosti Carun Pharmacy.

Koupele, ale i strava s konopím

V průběhu pobytu na 3 dny nebo na celý týden může návštěvník zažít na vlastní kůži v krásném hotelovém wellness centru procedury, jako je koupel v konopném extraktu, masáže konopnou emulzí nebo ošetření obličeje a dekoltu. Na konopí je založena i podávaná strava.

„V hotelové restauraci je možné zjistit, jak chutnají jídla připravená z místních surovin na konopném oleji a pokrmy obohacené konopnými semínky,“ potvrzuje Stabla z Carun Pharmacy. S jídel to je například candátí filet s celerovo-konopnou tapenádou. K jídlu přijde vhod zemské víno odrůdy Kerner, s přídavkem konopí.

Součástí pobytu v Třeboni jsou i odpolední čaje z konopných lístků a jablečným závinem vyrobený s přídavkem konopných semínek. Konopné semínko má vysoký obsah bílkovin a prospěšných rostlinných sterolů a dalších důležitých látek pro lidský organismus. Navíc se vyznačuje ideálním poměrem (1:3) esenciálních mastných kyselin (EMK) omega-3 a omega-6, což je lidskému tělu nejbližší, takže zajišťuje správnou funkci metabolismu. Doporučuje se užívat nejen při prevenci, ale konzumovat by ho měli i lidé při vyšší fyzické zátěži.

Na kožní problémy i stres

Procedury jsou vhodné zejména pro nemocné pacienty trpící především kožními a bolestivými onemocněními. Konopný olej obohacený o extrakt z celých rostlin Cannabis Sativa s obsahem protizánětlivých cannabinoidů slouží jako účinná pomoc proti ekzémům, lupénce, kožní alergii, plísním, a na veškeré bolesti pohybového aparátu jako je poranění kloubů, šlach, svalů, zad či páteře. Dále jsou vhodné pro sportovce, těhotné ženy i děti, pacienty trpící stresem, depresí, nedostatkem pohybu a všem, kterým záleží na zdravém životním stylu.

Konopí má antibiotické, a tudíž protizánětlivé účinky. Účinné látky se v těle chovají jako bílé krvinky a likvidují nezvané hosty. Pozitivní účinky má konopí při migréně, uvolňuje bolesti, svalové napětí, křeče, hojí popáleniny, povrchová poranění, záněty, otoky žil, bércové vředy. Pomáhá tlumit lehké artritické a revmatické bolesti.

Konopný olej a extrakt je významný v péči o pokožku, regeneruje i velmi suchou, citlivou a podrážděnou pleť. Olej zvyšuje obsah ceramidů v pokožce, a tím zvyšuje její přirozenou bariérovou funkci. Efektivně působí na hluboké vrásky, dokáže vypnout a omladit pleť. Je stále oblíbenější v profesionálních kosmetických salonech, a to díky rychlým ozdravným účinkům, kdy pleť vypadá jasnější, zdravější a mladistvější.

konopí
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%