Stáří člověka často odhalí
především ruce, zuby a krk

Stáří člověka často odhalí
především ruce, zuby a krk

31. 7. 2014

Krémy, lifting či procedury plastické chirurgie používá mnoho lidí k tomu, aby zakryly známky neúprosného běhu času, který se podepisuje na jejich tělu. Často se však soustředí jen na obličej či zpevnění celého těla. Zapomínají na detaily, které bezpečně pomohou věk odhalit. Podle slov lékařů z pražské kliniky estetické medicíny Mediestetik mezi tyto partie patří ruce, zuby a krk. Přitom právě na nich lze rozpoznat stáří člověka. Tyto tělesné části lze omladit neinvazivní a tedy bezbolestnou cestou.

Pozor na zuby

Většina z lidí se snaží návštěvě stomatologa vyhnout, jenže na zubech se věk podepisuje skutečně značně. Nejen v podobě kazů, ale i žloutnutím či šednutím skloviny, které způsobují různá barviva obsažená v potravinách, nápojích, léčivech, tabáku a kosmetických přípravcích. Přitom krásný úsměv dokáže ubrat i deset let. Na bělení existuje řada metod. Jednou z nich je i plazmová lampa nejnovější generace ZOOM3. Bělení je díky ní velmi jednoduché.

„Spočívá v trojnásobném nanesení speciálního bělícího gelu, který se aktivuje pomocí plazmového světla. Procedura trvá průměrně hodinu, je bezbolestná a nevyžaduje anestezii. Výsledek bělení zubů uvidíte ihned, ale úplný efekt je možné zhodnotit až následující den,“ upřesňuje Dr. Vadym Sherman, vedoucí stomatolog kliniky Mediestetik. Nové zuby mohou zaručit fixní zubní protézy. „Dentální implantát je dnes jediné fixní řešení ztráty všech zubů či zkráceného zubního oblouku, kdy již za zubem není žádný další zub, jenž by mohl nést zubní můstek. Řešení je sice cenově náročné, ale také přináší největší komfort a je dlouhodobé,“ říká Dr. Sherman s tím, že zubní implantáty jsou v současnosti standardní materiály, které nahrazují jeden či více chybějících zubů. 

Omlazení rukou

Ihned po obličeji jsou právě ruce to nejviditelnější části těla člověka. Suchá a vrásčitá pokožka společně s pigmentovými skvrnami se dříve či později objeví na každé ruce. Takzvané „stařecké“ pigmentové skvrny nejsou bohužel poznávacím znamením pouze seniorů, mohou se objevit už i třicátníků. Důvodem je silné vystavování pokožky UV záření, které způsobuje nadměrnou tvorbu melaninu a projevuje se právě pigmentovými skvrnami. Dalším problémem je, že s postupujícím věkem se kůže ztenčuje a má tedy větší sklon k vrásnění.

Chce-li člověk rukám navrátit mládí, řešením je kupříkladu radiofrekvenční lifting Thermage, který vlastní jako jediná v České republice klinika estetické medicíny Mediestetik. „Při ošetření touto metodou na kůži působí radiofrekvenční energie, která je velmi přesně zacílena na kolagenová vlákna. Tepelnou stimulací vlákna opětovně posilují a buňky vytvářejí velké množství nového kolagenu, který pokožku zpevňuje a zpružňuje,“ tvrdí MUDr. Helena Reisingerová z kliniky Mediestetik. Velmi dobrých výsledků v odstraňování pigmentových skvrn dosahuje frakční laser Palomar, který kromě odstranění pigmentace ještě vypíná pleť a celkově ji omlazuje. Rejuvenační efekt vydrží několik let.

Věk lze poznat podle krku

Mnoho známých žen showbusinessu mají naprosto hladké tváře bez vrásek, ale když pozorovatel sklouzne pohledem ke krku, projevy stárnutí jsou naprosto nepřehlédnutelné. Povislá kůže, vrásnění. Přitom i krk a dekolt lze jednoduše a účinně omladit pomocí novinky, kterou je švýcarská technika omlazení RegenPlazma. Tato metoda omlazení a regenerace pokožky využívá krevní plazmu bohatou na trombocyty, která umí fungovat jako náruživý buněčný opravář a stimulátor. Dokáže unaveným buňkám nařídit obnovu a spravit ty poškozené, čímž zlepšuje strukturu pokožky a zastavuje její stárnutí. Výborných výsledků dosahuje také metoda RegenMatrix, která je de facto RegenPlazmou obohacenou o kyselinu hyaluronovou, jež je vhodná pro hloubkovou hydrataci pokožky. Výhodou obou technik je, že je neprovází žádné kontraindikace či alergické reakce, jelikož se při nich do těla dostává pouze organizmu přirozený „materiál“.

stárnutí
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.