Pokud se hodláte stát
Bondem, bude to drahé

Pokud se hodláte stát
Bondem, bude to drahé

22. 3. 2014

Dvojice, kterým nestačí sledovat svého oblíbeného agenta Jamese Bonda ve filmech a jsou připravené utratit neskutečných 490 100 liber (asi 16 milionů korun), by měly mít brzy možnost žít 21 dní podobně jako jejich nepřemožitelný hrdina. A to díky novému luxusnímu zájezdu, při němž by navštívily sedm zemí světa.

Zájezd v duchu legendárního britského agenta 007 má začínat pro každou dvojici v Londýně a pokračovat v Monte Carlu, Benátkách, Istanbulu a dalších různých místech po světě, kde všude se některé dosavadní bondovky natáčely. Páry mají bydlet v luxusních hotelech, jíst v nejlepších restauracích, hrát v kasinech, cestovat na jachtách, v soukromých tryskáčích, rychlých motorových člunech a sportovních autech. No, neberte to, že.

Nabídka se týká i jednotlivých fanoušků Bonda, ale přednost dávají pořadatelé vzrušující cesty po světě dvojicím. V každém příběhu má přece Bond nějakou "bondgirl". „Služby jsou připravené pro dvojici, i uváděná cena je za dva lidi,“ vysvětlil mluvčí pořadatelského britského týmu.

Duchovním otcem Bonda je britský spisovatel, novinář a námořní důstojník Ian Fleming (1908 až 1964), který při vymýšlení příběhů čerpal i z vlastních zkušeností ze špionážní služby. O agentovi napsal 12 románů a dvě knihy povídek. Po Flemingovi pak v psaní příběhů pokračovali další autoři. Podle knih se natočilo více než 20 filmových adaptací.

James Bond se při svých dobrodružstvích vydal již do všech koutů světa, pod vodu i na oběžnou dráhu. Agent zavítal i do Česka, bondovka Casino Royale se natáčela v Praze, v Karlových Varech či v Plané na Tachovsku.

Fanoušky má James Bond i v nejvyšších kruzích. Britská královna Alžběta II. v roce 2012 prokázala nečekaný smysl pro humor, když pro účely zahájení olympijských her v Londýně natočila se současným interpretem Bonda Danielem Craigem krátkou scénku. V předtočeném klipu se jinak velice konzervativní panovnice nechala vrtulníkem dopravit nad olympijský stadion. Ze skutečného vrtulníku poté vyskočili dva kaskadéři oblečení jako královna a Bond. Když se snesli na zem, skutečná Alžběta II. vešla za obrovského potlesku na stadion.

James Bond
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...