Chcete spát jako císařovna?
láká zámek Schönbrunn

Chcete spát jako císařovna?
láká zámek Schönbrunn

27. 3. 2014

Známý vídeňský zámek Schönbrunn, který býval letní rezidencí rakouských císařů, přichází s nabídkou pro všechny, kteří by chtěli strávit alespoň jednu noc jako císař František Josef I. a císařovna Sisi. Od konce dubna si zájemci budou moci pronajmout na zámku byt, který kdysi sloužil pro blízké příbuzné dvora, za cenu od 699 eur (19 200 Kč) za osobu a noc.

Byt má dvě ložnice, kuchyni a jídelnu a mohou se v něm ubytovat až čtyři osoby. Ti, kteří mají peníze nazbyt a chtějí si užít "císařské" pohodlí, si mohou objednat také osobního sluhu, kočár tažený koňmi a vlastního kuchaře.

Schönbrunn patří mezi nejoblíbenější rakouské turistické atrakce. Loni ho navštívilo 2,9 milionu turistů. V roce 1996 byl zámek spolu s jeho zahradami zařazen na Seznam světového dědictví UNESCO.

Provozovatelem hotelového apartmá je společnost Austria Trend Parkhotel. Ta doufá, že se jí podaří přilákat do apartmá zahraniční turisty z východní Asie a Evropy.

Přestavba bytu tak, aby se podobal pokojům z doby panování Habsburků, ale nabízel i veškeré moderní pohodlí hotelového apartmá, stála 400 tisíc eur. Z oken bytu je vidět na zahrady a pavilon Gloriette.

hrady a zámky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.