Vinařstvím roku je
břeclavský Sonberk

Vinařstvím roku je
břeclavský Sonberk

27. 3. 2014

Vítězem pátého ročníku soutěže Vinařství roku se stal Sonberk z Popic na Břeclavsku. Výsledky byly vyhlášeny v pražském Veletržním paláci. Na výběru vítěze se letos poprvé svými hlasy podílela také veřejnost. Soutěže se účastnilo 27 vinařů.

Do finále postoupilo a v něm se utkalo devět vinařských firem. Novinkou bylo letos rozdělení do tří kategorií podle velikosti produkce. „Rovnou šanci uspět tak měli letos nově opravdu všichni,“ uvedl předseda sedmičlenné odborné poroty František Mádl. „U vítězů jednotlivých kategorií rozhodovala zejména koncepční a ucelená práce vinařství s důrazem na vinice, jejich původ a autentičnost výchozí suroviny,“ dodal.

Vítěz mimo jiné získal bronzovou plaketu a skleněnou trofej. Zároveň bude uveden do Síně slávy zřízené v Národním vinařském centru ve Valticích. „Současně bude mít oceněný možnost užívat titul pro své marketingové účely, a to bez časového omezení vždy s uvedením roku 2013, za který jej získal,“ řekl výkonný ředitel Svazu vinařů Martin Půček.

Vinařství roku se odlišuje od ostatních vinařských soutěží v zemi, při nichž mezi sebou většinou jednorázově zápolí vzorky vín. Při soutěži je totiž posuzována celoroční práce podniku.

víno
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...