Projekt Senior Fashion odstartoval, 
představují se první zralé modelky

Projekt Senior Fashion odstartoval,
představují se první zralé modelky

31. 3. 2014

Projekt magazínu i60 a obecně prospěšné společnosti GENERACE i60 s názvem Senior Fashion aneb „Hledáme zralé modelky“ odstartoval. Na portál se hned v prvních dnech přihlásilo několik desítek žen ve věku nad padesát let, které si práci modelek chtějí vyzkoušet.

„Takový ohlas čtenářek i čtenářů jsme nečekali. Moc nás těší, že akce vzbuzuje tak obrovský zájem, všem čtenářkám, ale i čtenářům děkujeme za úžasné reakce a podporu. Věříme, že se do akce budou postupně zapojovat nejen další ženy, ale i další partneři, kteří projekt podpoří,“ okomentoval zahájení akce manažer portálu i60 Jan Raška.

Krása těla i duše

Cílem celého projektu je motivovat starší ženy (ale i muže) k aktivnímu trávení volného času, ukázat že i ve vyšším věku se ženy umí bavit a že aktivita ve stáří je hodně důležitá.

„Hledáme zajímavé ženy, které mají odvahu a sebevědomí udělat ve svém životě něco neobvyklého. A které mají co sdělit svým vrstevnicím a vrstevníkům. Nejde nám jen o krásu těla, ale i krásu duše,“ řekl Jan Raška.

Proto také redakce i60 bude chtít představit přihlášené ženy nejen prostřednictvím fotografií. V sekci Můj svět najdete od zítřka novou rubriku s názvem Modelky, která bude sloužit k představení jednotlivých žen.

Vyzýváme tedy tímto přihlášené dámy, aby do této rubriky prostřednictvím svého profilu vložily svůj příspěvek – informace, kterými se představíte čtenářům a také porotě. Necháme na vás, jakým stylem to uděláte, co o sobě prozradíte. Rozhodně by neměly mezi informacemi chybět ty o bydlišti, zájmech a také věku, byť u dam je tato informace poněkud diskrétní. Texty budou moci být jakkoli dlouhé, redakce je nebude nijak upravovat, ani krátit. Ale pozor, tyto články budou mluvit za vás a budou vaši vizitkou. Je tedy ve vašem zájmu, aby nebyly příliš dlouhé, neobsahovaly gramatické ani stylistické chyby a byly soudné i přiměřené.

„Prosíme ženy, aby postupovaly podle návodu v profilu, kde je uvedeno, jak se vkládají články i fotografie k článkům. Ty by měly být přiloženy k textům s tím, že fotografií bude možné vložit nejvýše pět, přičemž první fotka by měla být vždy na šířku,“ doplnila produkční projektu Daniela Havlasová. 

Jak se budou modelky vybírat?

Fotografie, ale i texty – představení přihlášených žen – budou podkladem pro rozhodování poroty, složené ze zástupců redakce, patronky projektu a bývalé ředitelky modelingové agentury Czechoslovak Models Milady Karasové a stylistky i módní poradkyně Táni Havlíčkové. Porota vybere každý měsíc tři ženy, které se stanou „ambasadorkami zralé generace.“

Co to pro vybrané dámy bude znamenat? Stanou se „tvářemi“ projektu a celého magazínu i60, který s nimi uskuteční a zveřejní rozhovor. Budou se moci poradit se stylistkou Táňou Havlíčkovou, ale mohou dostat také „pracovní příležitosti“ jako modelky různých obchodů a firem, protagonistky určitého zboží a služeb, anebo si budou moci vyzkoušet štěstí na castingu do reklamy či filmu.

„Nejde o klasickou soutěž krásy či volbu miss, ale o dlouhodobý projekt, který má probudit u žen aktivitu i ve vyšším věku a také vyburcovat firmy, organizace a vlastně celou společnost k tomu, aby začala brát tuto generaci opravdu vážně,“ řekl Jan Raška.

Módní přehlídka na veletrhu FOR SENIOR

První viditelnou akcí projektu i60 Senior Fashion bude módní přehlídka, které se zúčastní ženy, které zareagovaly na první naši výzvu „Hledáme zralé modelky“. Na módní přehlídku, jejíž partnery jsou Centrum Černý Most, Marks&Spencer, společnost Dermacol a kadeřnictví Klier, se budete moci přijít podívat v sobotu 5. dubna od 12.30 hodin na výstaviště PVA v Praze-Letňanech.

Na konci dubna vybereme další modelky, které se budou moci představit na módní přehlídce, pořádané Centrem Černý Most. Ta by se měla uskutečnit na přelomu května a června. O dalších akcích partnerských společností budeme vždy včas informovat, chceme usilovat o to, aby se partneři našli i v dalších městech České republiky.

Představení magazínu i60

Protože se v posledních týdnech zaregistrovalo na portále i60 velké množství nových čtenářů, připojujeme ještě stručné představení našeho magazínu.

Přihlášení a registrace

Abyste mohli do magazínu přispívat svými články, diskutovat s ostatními čtenáři a soutěžit, musíte být registrovaní. Náš systém je vybaven řadou bezpečnostních prvků tak, aby informace nebyly zneužity zvenčí. Také proto se vám může zdát registrace složitější, kdy dostanete na e-mail hesla, která generuje počítačový systém. Heslo si však můžete ve svém profilu změnit tak, aby jste si jej pro příště zapamatovali.

Můj profil, moji přátelé

Po přihlášení se vám objeví úplně nahoře na domovské stránce (homepage) vaše jméno a vedle něj záložka Můj profil. Když na ní kliknete, dostanete se do svého profilu, kde můžete jednak změnit své heslo, ale také nahrát svou profilovou fotografii, profil můžete využívat také pro ukládání fotografií do jednotlivých galerií. Především však můžete prostřednictvím svého profilu vkládat své příspěvky, anebo hledat přátele se stejnými zájmy. Na pravé straně profilu je rámeček, ve kterém najdete funkci Moje zájmy. Tam si můžete vyplnit všechny koníčky, které máte rádi. Když pak zvolíte ve stejném rámečku funkci Hledat přátele, objeví se jména registrovaných čtenářů, kteří mají alespoň jeden shodný koníček jako vy. Kohokoliv z nich pak můžete požádat o přátelství a pokud jej schválí, dopisovat si s ním prostřednictvím svého profilu.

Diskuse, chat, líbí/nelíbí

Registrovaní čtenáři také mají možnost komentovat všechny články na webu a také diskutovat se čtenáři prostřednictvím chatu. Řada čtenářů se nás ptá, proč se do chatu nemůže zapojit. Je to tím, že nejsou přihlášeni! Teprve po přihlášení se vám objeví příslušný formulář - políčko pro vyplnění komentáře u článku a také pro napsání diskusního příspěvku v chatu. Stejně tak jen přihlášení mohou vyjadřovat své názory v našem Hyde parku v sekci Líbí/Nelíbí.

Soutěže, zábava

Magazín i60 je tu pro to, aby vám přinášel nejen pěkné a pozitivní články a zajímavé informace, ale také zábavu. Na našem webu můžete denně soutěžit ve vědomostním kvízu a vyhrát tak pěknou knižní cenu, každých 14 dní můžete získat zajímavou výhru v produktových soutěžích. Kromě toho připravujeme pro čtenáře literární soutěže či fotosoutěže. Fotky můžete posílat také do sekce FOTO dne. Za každých pět vydaných fotografií posíláme autorům malý dárek.

Bezplatné poradny

Potřebujete poradit ve věcech finančních - máte správně vyměřen starobní důchod? Svůj dotaz můžete položit ve finanční poradně. Potřebujete poradit ohledně sporu se sousedem, rodinným příslušníkem či ve svém podnikání? Položte dotaz našim spolupracujícím právníkům. Odborníci v našich poradnách vám odpoví zdarma. Kromě finanční, právní a výživové poradny máme i speciální konopnou poradnu. A připravujeme poradny další.

Podílejte se na obsahu magazínu i vy!

Magazín i60 je unikátní v tom, že jej můžete připravovat s námi. I vy můžete psát své zážitky, příběhy, tipy na dovolenou či zprávy ze svého okolí na náš portál. V každé rubrice jsou k tomu přizpůsobeny čtenářské podrubriky jako Moje cestování, Moje zdraví, Moje bydlení, Moje rodina, Můj příběh, Moje poezie. Naši čtenáři nám již poslali stovky krásných životních příběhů, tipů, zážitků a také nádherných básní. Připojte se k nim i vy!

Ještě celý příští týden můžete psát o módě. Téma týdne "móda" prodlužujeme ještě do příští neděle. Následovat budou další témata: Energie mého života, Můj spánek, Moje nejlepší dovolená. Psát však můžete na jakékoliv téma, o čemkoliv, co vám leží na srdci. A chystáme také velkou fotosoutěž na téma "Jaro". Takže můžete začít lovit jarní snímky!

Výherci soutěží

A jsme u konce. Jako každou neděli zveřejňujeme výherce našich soutěží. Vstupenky do Národního divadla na představení Strakonický dudák, které se koná v neděli 6. dubna získávají: Miroslav Poláček a Barbora Petrtýlová.

Dvě vstupenky na veletrh FOR SENIOR získávají tito vylosovaní čtenáři: Daniela Tužilová, Hana Slívová, Olga Štolbová, Dagmar Vlková, Daniela Kotková, Zdenka Hruba, Milan Herka, Marek Vácha, Věra Marková, Libuše Vepřeková, Marta Maierová, Jana Bozová, Eliška Rubešová, Svatava Burešová a Daniela Radková.

Vítězi vědomostního kvízu jsou tito čtenáři: Jiřina Perutíková a Irena Raindlová. Všem vítězům gratulujeme!

Čtěte magazín i60, soutěžte, piště, bavte se. Tahle země není jenom pro mladý!

móda Modelky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.