S nadějí, láskou a vírou to lze

S nadějí, láskou a vírou to lze

31. 3. 2014

Milí čtenáři,
pocházím z Prahy, křtěná Vltavou (jak říkávala moje maminka). Prožila jsem krásné dětství i dospívání se dvěma sestrami, rodiče mi předali lásku k životu, pohybu, zvídavosti, lidem, naučili mě nebát se práce a zdolávat problémy, podporovali u mě samostatnost, odvahu, touhu vše vyzkoušet.

Od mládí jsem chtěla být návrhářkou a švadlenou, ale nakonec jsem se stala učitelkou na gymnáziu obor biologie, chemie a zdravý životní styl. Od mládí jsem byla lektorkou cvičení žen při hudbě (do svých 56 let),vedla jsem country soubor, milovala jsem práci s dětmi a vymýšlela pro ně outdoorové aktivity. Porodila jsem (po několika potratech) dvě krásné dcery, které mi po celý život dělají velkou radost.

Můj život ale moc veselý nebyl. S prvním manželem jsme postavili dům snů na vesnici u Ostravy, ale po mnoha letech neutěšeného manželství jsem se rozvedla. Druhé manželství mi však nahradilo vše. Prožila jsem nádherných dvacet let po boku muže, který mi ale po pěti letech marného boje zemřel na rakovinu. Myslela jsem, že svůj život také ukončím. Jediné, co mě drželo při životě, byly moje dcery a manželovy děti. Nebrala jsem žádné léky, byla jsem nadále aktivní ve svých zájmech, toužila jsem vše zvládnout. Ale osud tomu chtěl jinak - dostala jsem rakovinu prsu. Dva roky jsem se z toho snažila dostat, po chemoterapii jsem zhubla na 39 kg, myslela jsem, že to bude můj konec. Ale péče mých dcer mi zachránila život! Dala jsem se na makrobiotiku, jím zdravě a moc si to užívám!

Mezitím mi zemřel tchán, tchýně, teta a moji kamarádi - manželé, nedávno i maminka, takže se to na mě sypalo ze všech stran. Dnes se starám v Praze o nemocného tatínka, pomáhám s hlídáním vnoučátek. Studuji U3V na FTVS, chodím na kulturní i sportovní akce a zase jsem velmi aktivní. Bydlím na samotě u lesa na chalupě, kterou jsme si s druhým manželem postavili na důchod, kousek od Opavy, ale mnoho času trávím v Praze. Mám spoustu energie, baví mě život, jsem velká optimistka a raduji se z každého dne! Nedávno jsem oslavila šedesátku a současný život si velmi užívám! Jsem šťastná, že tu jsem!    

Modelky
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.