ČT natáčí nový seriál
s Miroslavem Donutilem

ČT natáčí nový seriál
s Miroslavem Donutilem

8. 4. 2014

Česká televize začala natáčet nový seriál s Miroslavem Donutilem v hlavní roli. Dílo, inspirované britským originálem Doc Martin, vypráví příběhy špičkového chirurga Martina Elingera, který se přestěhuje do zapomenuté vesničky v Beskydech. Kvůli svému arogantnímu chování má ale problém zapadnout mezi místní obyvatele.

Kromě Miroslava Donutila se v seriálu objeví Jitka Čvančarová, Václav Kopta, Tomáš Měcháček nebo Jana Štepánková. "Elinger se chová specificky, ale u lékařů záleží jako u každé profese hlavně na tom, zda jsou dobří nebo špatní. A tohle je dobrý doktor," uvedl Donutil, kterého zaujal především scénář. "Mně se líbí, že to vlastně ani není seriál. Každá epizoda se věnuje jednomu ucelenému příběhu a moje postava prochází celým dějem," dodal.

Podle Vratislava Šlajera, producenta filmové společnosti Bionaut, která seriál pro Českou televizi vyrábí, se diváci mohou těšit na vtipné dialogy, zábavné postavy a ty nejlepší české a slovenské herce. "Příběhy mají rychlé tempo, originální lékařské zápletky a především humor. Navíc se děj odehrává v nádherném prostředí Beskyd, takže bude na co koukat," míní producent.

Režisérem seriálu s pracovním názvem Doktor Martin je Petr Zahrádka, na scénáři inspirovaném britským originálem se podílejí Štefan Titka, Tereza Dusová, Tomáš Končinsky a Ondřej Provazník, autoři Nevinných lží, Terapie či filmů Pouta a Smradi. Podle jejich scénáře se vedle Donutila v seriálu objeví hlavně mladé postavy, které lékaře nenechají pokračovat v zaběhlých kolejích věčného mrzouta.

V rolích ulítlé a drzé sestřičky se dále ukáže vycházející slovenská hvězda Gabriela Marcinková. Roli osudové ženy - učitelky z místní základky zahraje Jitka Čvančarová. "Budeme pracovat i s mnoha herci z moravsko-slovenského pomezí, kde se příběh odehrává, což je i pro mě nové a velice zábavné," dodal Zahrádka, který má za sebou například režírování v rámci cyklu České televize Škoda lásky a Nevinné lži.

Seriál natáčí Česká televize v koprodukci se slovenskou RTVS a ve spolupráci s producentkou Zuzanou Mistríkovou ze společnosti PubRes.

Česká televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...