Jak jsem porazila strom

Jak jsem porazila strom

9. 4. 2014

Naše generace byla zvyklá fyzicky pracovat již od mládí. Ve stáří  - jako když jsme to našli.

Navštívila jsem své potomky na jejich chalupě. V zahradě měli suchý strom a na moje rady, aby ho podřezali a zlikvidovali, jen krčili rameny. No jo, půjčím si elektrickou pilu a podříznu to, řekl zeť. Kdo ví, kam to spadne a zmrzačí nás to, řekla dcera. To se opakovalo při každé mé návštěvě. Pro ně neřešitelný problém.

Jedno krásné nedělní ráno jsem se u nich na chalupě probudila v 5 hodin. Ptáci švitořili, všechno vonělo, hmyz bzučel...Vzala jsem ruční pilu, štafle a strom jsem v pohodě shora ořezala a nakonec uřízla i kmen. Byla to jedna z mých těžších prací v životě, ale já jsem to se svojí energií zvládla.

Mladí vstávali po deváté hodině. Nevěřili svým očím. "K snídani si přeju dva párky s křenem, to víte, energie se musí doplňovat!" křikla jsem jim v ústrety. U snídaně jsem byla příjemně unavená s pocitem moudrého, hrdého a  silného stáří. 

 

Máte nějaký fígl, jak šetřit energiemi? Změnili jste dodavatele? A co vaše životní energie? Máte jí dostatek? Jak dobíjíte své baterky? Pište na téma "Moje energie", nejlepší příspěvek oceníme!
energie
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.