Houbová pomazánka

Houbová pomazánka

10. 5. 2012

Jaro je se předvádí v plné parádě, ale s ubíhajícím časem začíná v nás, houbařích hlodat otázka. Rostou? Také se vám zdá, že by se mohlo říkat \"co Čech, to houbař\"? Ovšem, ne každou houbu je možné sbírat, ne každou houbu je možné sníst. Více houbařských informací nabízí atlasy hub. A najdete-li hub, že nevíte co s nimi, zkuste pomazánku. 

Ingredience
1/2 kg čerstvých aromatických hub (pečárky, klouzky, čirůvky)
2 cibule
3 stroužky česneku
citrón, pepř, sůl, 2 lžíce oleje, pažitka

Postup
Očištěné houby nakrájíme a opečeme na rozpáleném tuku. Zvlášť necháme zesklovatět cibuli, pak ji přidáme k houbám a společně dusíme, až jsou houby měkké. Až směs vychladne, pak ji spolu s cibulí umeleme na masovém strojku, dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, citronem a pažitkou.

Mažeme na krajíčky chleba nebo veky a je to mňamka. Dobrou chuť! 

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.