Šarmantní osobností roku
se stala Yvetta Simonová

Šarmantní osobností roku
se stala Yvetta Simonová

9. 5. 2012

Vítězkou letošního 16. ročníku rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku se stala zpěvačka Yvetta Simonová. Mimořádnou cenu pořadu Šarm pak dostala operní pěvkyně Soňa Červená.

Yvetta Simonová se narodila 4. listopadu 1928, v 60. a 70. letech se proslavila zejména duety se svým dlouholetým kolegou zpěvákem Milanem Chladilem. Velkou oblibu posluchačů získaly také její písně, které nazpívala sama, například skladba nazvaná Zhasněte lampióny či písně Whisky, to je moje gusto a Když v baru houstne dým, jež byly určeny pro filmovou komedii Limonádový Joe.

Lidé do ankety nominovali kromě Simonové také zpěvačky Lucii Bílou, Martu Kubišovou a Jitku Molavcovou. Mezi dalšími byli i herečka Tereza Kostková, herec Martin Dejdar, tanečník Vlastimil Harapes, italský kuchař Emanuele Ridi, zpěvák Jakub Smolík a odborník na společenské chování Ladislav Špaček.

Cílem soutěže je vyhledávání charismatických osobností kolem nás. V minulém ročníku soutěže získala nejvíce hlasů herečka Eliška Balzerová, před ní získali ocenění například zpěvák Karel Gott, herečka Jiřina Jirásková, moderátor Marek Eben, zpěvačka Helena Vondráčková či bývalý státní zástupce Miroslav Antl.

zpěvačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.