Další český letecký dopravce
omezuje hmotnost zavazadel

Další český letecký dopravce
omezuje hmotnost zavazadel

10. 5. 2012

Holidays Czech Airlines, „dovolenková“ dceřiná firma ČSA, omezuje hmotnost bezplatně přepravovaných zavazadel. Od 15. května si budou pasažéři moci nechat převážet zavazadla pouze do 15 kilogramů místo původních 20 kg. Pokud bude hmotnost zavazadel vyšší, cestující připlatí 690 korun. Omezení hmotnosti se nedotkne cestujících ve vyšší třídě. Pro jejich zavazadla platí stále limit 25 kilogramů.

„Tento krok je důsledkem dlouhodobě nepříznivého vývoje cen pohonných hmot, kurzu koruny a celkového vývoje na trzích charterové přepravy,“ uvedl dopravce. Podmínky přepravy zavazadel se mění pouze u charterových letů. Na pravidelných linkách ČSA mohou běžní cestující stále bezplatně převážet zavazadla do 23 kilogramů a přímo na palubě mít příruční zavazadlo do osmi kilogramů.

V případě charterových letů je stanovena nižší hmotnost i příručního zavazadla na pět kilogramů v ekonomické třídě. Stejné váhové limity zavazadel platí podle zveřejněných přepravních podmínek na charterových letech i u konkurenční společnosti Travel Service.

Za příplatek 690 korun lze přepravovat zavazadla přesahující váhu 15 kg až do maximální povolené hmotnosti 32 kilogramů. „Nadváhu“ zavazadel nebo další přepravní služby, jako je přeprava domácích mazlíčků, je možné uhradit buď předem v cestovních kancelářích nabízejících tuto službu, nebo před odletem u odbavení na letišti.

cestování doprava letadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...