Temperamentní
Slávka Budínová

Temperamentní
Slávka Budínová

21. 4. 2014

Oblíbenou filmovou a divadelní herečku Slávku Budínovou, která by se 21. dubna dožila 90 let, si diváci pamatují zejména z rolí temperamentních žen, které hrála v televizi i ve filmu. Na obrazovce zazářila například v seriálech Sňatky z rozumu, Pan Tau nebo Hříšní lidé města pražského, u filmu zaujala jako hofmistryně Ofka v muzikálu Noc na Karlštejně nebo maminka v dvojici komedií Můj brácha má prima bráchu a Brácha za všechny peníze.

Matku hrála i v Létu s kovbojem nebo sci-fi komedii Zítra vstanu a opařím se čajem. V 80. letech dostávala stále méně rolí, naposledy se před filmovou kamerou objevila ve filmech Kolja (1996) a Dvojrole (1999).

Herečka, která se narodila jako Dobroslava Stanislava Budínová v Ostravě, začala kariéru v divadle v rodném městě, později působila i na scénách v Olomouci či Pardubicích a od roku 1960 byla členkou pražského Divadla E. F. Buriana. Zemřela 31. července 2002 ve věku 78 let.

herci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...