Pět tipů na májové dny

Pět tipů na májové dny

1. 5. 2014

Květen bývá označován za nejkrásnější měsíc a na sváteční dny v jeho první polovině je obvykle připravována řada kulturních a zábavních akcí. Takže je nejvyšší čas udělat si plán, kam se dá v prvních květnových týdnech vyrazit. Co by se nám mohlo líbit, co má dobré recenze, kde nám bude dobře, co je nového?

Zlaté časy v Divadle Radka Brzobohatého

Je to nová hra a slibuje legraci. Jde o příběh party žen lehčích mravů, které už mají mládí za sebou, ale chuť do života jim stále nechybí. Podtitul láska a sex kvetou v  každém věku naznačují, že jde o komedii, ale jak už v tomto divadle bývá zvykem, je to zábava inteligentní. Ze známých tváří v představení hraje například Valérie Zawadská či Světlana Nálepková. Generální zkouška je veřejná a je v divadle 9.května od 11 dopoledne, premiéra pak 12. května v 19 hodin. Stačí se ovšem podívat na stránky divadla, kdy dál bude hra na programu.

Máj a chata Mír v Beskydech

Kdo má rád folklór, přijde si na své na řadě májových akcí připravených skanzenem v Rožnově pod Radhoštěm. V první květnový den se tam staví májka, což provází bohatý kulturní program. 3. května se tam koná koncert Den pro Pustevny s Českým rozhlasem. Bližší informace najdete na stránkách Valašského muzea v přírodě nebo přímo na stránkách města Rožnov pod Radhoštem, kde jsou také tipy na výhodné ubytování ve městě a okolí. Tím však zajímavosti z této oblasti nekončí. Od jara je po dlouhé době zase v provozu stará turistická chata Mír, na kterou je z Rožnova pěkná několikakilometrová vycházka. Tuhle zchátralou chatu se noví majitelé snaží znovu dostat mezi populární turistické cíle v Beskydech, kterým kdysi dávno bývala. V posledních letech byla zavřená, lidé na ni zapomněli, takže teď je tam o každého zbloudilého turistu moc pěkně pečováno. Může to být zajímavý tip na výlet pro zdatnější turisty, kteří stráví májové dny v Rožnově. A pro méně zdatné: Až k chatě se dá dojet i autem, do poloviny Černé hory, ve které se nachází, totiž vede pěkná asfaltka.

Kultura v Českém Krumlově

Prvního května zahajují v tomto půvabném městě oficiální kulturní sezónu. Na svých stránkách mají pozvánky na řadu akcí. Takže, kdo si chce vyjet na den či více, je právě Krumlov začátkem května ideální místo, kde nuda nehrozí. 1. května tam jsou navíc expozice a muzea volně přístupné. O den dříve se koná slavnostní večer zvaný Prvomájová noc. Až do pozdních hodin budou městem chodit průvody, bude znít hudba, zkrátka kultura, zábava a romantika v jednom.

Kočky jedou do Havířova

3. května se v Městské sportovní hale v Havířově koná Mezinárodní výstava koček. Jde o jednu z největších akcí svého druhu, začíná v devět a končí v sedmnáct hodin. Tolik druhů koček na jednom místě se podaří vidět málokdy.

K máji patří tenisky

Kdybychom si měli v květnu koupit jen jednu jedinou věc, měly by to být tenisky. Obyčejné plátěnky, ať už čistě bílé nebo jakékoli jiné barvy totiž dovedou ubrat nositeli pár roků, často i desítky let. Všimli jste si toho také, že když si prošedivělá sedmdesátnice oblékne bílé tenisky ihned vypadá mladistvě, moderně, zajímavě? Tenisky sluší dámám i pánům, ale co je hlavní, na  výlety jsou ideální. Mnohdy hledáme pohodlnou botu, ale zapomínáme, že tahle stará dobrá klasika, je na dosah, poslouží skvěle a navíc nikdy nevychází z módy. No jen si všimněte, nosí je dvacetileté popové hvězdičky stejně jako dámy vyššího věku.

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.