Poslední sbohem Pythonů
půjde živě v českých kinech

Poslední sbohem Pythonů
půjde živě v českých kinech

25. 4. 2014

Společné vystoupení pěti žijících členů slavné skupiny Monty Python, jejich první od roku 1982 a údajně poslední vůbec, bude 20. července živě přenášeno do 1500 kin na světě včetně České republiky. Potvrdil to Jan Noháč z distribuční společnosti Aerofilms, která přímý přenos do českých kin opatřený titulky zajistí.

"Díky úžasnému vynálezu pohyblivých obrázků přichází Poslední noc Monty Pythonů do kina blízko vás. Vytáhněte své zauzlované kapesníky a zahřejte ještě jednou svůj mozek při posledním uplakaném, legračním, bouřlivém a skandálním sbohem pěti zbývajícím Pythonům, jejichž vtipy se chystají odejít do důchodu. Na velkém plátně a v HD," vzkázali svým fanouškům členové legendární skupiny. Už dříve předeslali, že poslední show bude obsahovat "trochu humoru, hodně patosu, hudbu a špetku starověkého sexu".

Ředitel Aerofilms Ivo Andrle připomněl, že distribuční společnost pojí se skupinou Monty Python speciální vztah. "Terry Jones i Terry Gilliam několikrát navštívili naše kino Aero, Gilliam se dokonce stal kmotrem našeho filmového obchodu Terryho ponožky. Jsme rádi, že jako distributor nyní můžeme zprostředkovat českým i slovenským divákům v kinech jejich poslední společnou show," komentoval to Andrle.

Podle členů skupiny má prolomit veškerý moderní strach z urážek a nekorektnosti. Slíbili, že do ní zařadí převážně své nejpopulárnější scénky "v naději, že už je lidé zapomněli".

"Nebude chybět ani slavná scéna s mrtvým papouškem, naopak diváci se nedočkají ministerstva švihlé chůze. John Cleese má totiž protézu kolena a kyčle," vysvětlil Noháč. K návratu byli Pythoni podle vlastních slov vedeni snahou pomoci Terrymu Jonesovi splatit hypotéku. Podle Terryho Gilliama se není třeba obávat, že by náročný komediální výstup skupiny sedmdesátníků mohl skončit tragédií: u pódia prý budou připraveny týmy zdravotníků.

zábava
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.