Jak se rodí jaro

Jak se rodí jaro

15. 5. 2012

Pomalu se klube na svět. Trošku se rozhlíží kolem sebe... Ihned začíná přemýšlet. Nic mu není dobré!!! Všechno musí změnit!!! Odkud však začít???

Nejdříve zlikvidovat nepěknou šeď! Je všude. Na nebi, na polích, na stromech, na cestách i chodnících, ve městech i vesnicích. Někde ji ještě posype trochou snížku. Jinde se zachová jinak. Vezme do rukou barvičky a světe div se!

Záhonky se začnou bělat v podobě sněženek či bledulí. Pak namíchá modrou a najednou kvetou ladoňky či modřence. Protože jí má dost, namaluje i nebe. To začne být mnohem veselejší. Má modrou barvu rádo! Šedivou travičku namaluje na zeleno, posadí do ní fialové ocúny či fialky. Na volná místa posadí malá žlutá kuřátka, kachňátka a housátka... Ze země vytáhne červené tulipány, žluté a bílé narcisy. Dýchne na stromy a keře a ty se začnou balit do bílých a růžových květů. Doběhne k vodě, otevře řeky, aby se po nich mohli lidé plavit ve svých lodičkách. Do vzduchu pošle ptáčky, kteří začnou zpívat veselé písničky.

Jaro. Každý rok nové a přitom stále skoro stejné. Dokáže dát člověku lepší náladu, radost ze života. Dokáže lidi udělat šťastné. Ještě je studené, ale umí i zahřát .
Březen - za kamna vlezem
Duben - ještě tam budem
Máj - vyžene kozy v háj
Říkají staré pranostiky. A jaro se snaží, aby se plnily.

Proč taky ne? Když k němu patří květen = máj. Čas lásky. Doba, kdy mají z tváří zmizet všechny vrásky. Tak pojď jaro k nám a zůstaň samo sebou! Máme tě rádi ve všech podobách! Jsi mladé, krásné a zajímavé. Co ty začneš je velmi důležité! Ostatní roční období už jen ve tvé napočaté práci pouze navazují!!!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%