Trutnovské dračí slavnosti
oživí šermíři či koncerty

Trutnovské dračí slavnosti
oživí šermíři či koncerty

30. 4. 2014

Dračí slavnosti, které se 2. a 3. května konají v Trutnově, letos nabídnou například vystoupení šermířů, ukázky práce řemeslníků či tradiční procesí s drakem. Akce připomíná pověst o trutnovském drakovi.

Trutnovské dračí slavnosti se uskuteční už podeváté, program zahájí v pátek 2. května dva koncerty. Hlavní program je připravený na sobotu 3. května, kdy bude na Krakonošově náměstí otevřené tržiště, připravené budou také výtvarné dílny. "Na základě loňských pozitivních diváckých ohlasů jsme se rozhodli zopakovat přehlídku hudebních souborů působících při základních uměleckých školách v našem regionu," uvedli pořadatelé. Připravená budou také vystoupení šermířů. Program zakončí ve 21:00 procesí s drakem a jeho následné vyzdvižení na věž historické radnice, celou akci zakončí ohňová performance.

Dračí slavnosti v Trutnově každoročně přilákají tisíce lidí, například loni byl jejich součástí průvod 16 různých draků městem. V pověsti je uvedeno, že muži z družiny Albrechta z Trautenberga objevili draka, kterého později zabili a stáhli z kůže. Kůži pak vystavili na staré zámecké věži. Další pověsti příběh vyprávějí odlišně, například místo rytíře Trautenberga se objevuje bájný rytíř Trut. Drak je zachycen také na několika místech v Trutnově, například v průčelí radnice na náměstí či na původní kašně z trutnovského náměstí.

naše tipy výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.