V Česku vzniknou trasy
po stopách slavných filmů

V Česku vzniknou trasy
po stopách slavných filmů

2. 5. 2014

Po stopách filmů se už příští rok budou moci vydat naši turisté. Agentura Czech Tourism totiž po vzoru zahraničí vytváří šest filmových tras a mobilní aplikaci. Ta umožní turistům přímo v terénu prolínat filmovou fikci s reálnými prožitky. Člověk na trase uvidí místa, kde se natáčely známé a oblíbené snímky.

Například Broumovsko pozná díky filmu Jiřího Stracha Ďáblova lest, Hlubokou nad Vltavou v pohádce Pyšná princezna, jedná se i o možnosti jít po pražských stopách Formanova Amadea.

„Ke každé ze šesti tras se bude vázat asi deset audiovizuálních českých i zahraničních děl. Lidé uvidí přesné lokace, kde se film natáčel, budou si moci pustit unikátní materiál z natáčení nebo scénu z filmu, dozví se i tipy na výlety, zajímavosti v okolí,“ uvedl Jiří Dužár z Czech Tourism.

Inspirace cizinou

Nový produkt bude vytvořen po vzoru zahraničních turistických centrál. Podobné trasy totiž už po světě fungují, nejznámějším příkladem filmového turismu je Nový Zéland, kde pracují s Pánem prstenů, ve Velké Británii se nabídka točí kolem Jamese Bonda a Harryho Pottera.

Filmy pro české trasy už jsou vytipovány, jde hlavně o divácky úspěšné snímky, současně i filmy s kulturní hodnotou. „Rozptyl je široký, například u české cílové skupiny chceme jít zejména cestou pohádek a rodinných filmů,“ řekl Dužár. Jako příklad zmínil kultovní pohádku Pyšnou princeznu. Chybět nebudou místa spojená se snímky s hercem Tomášem Holým.

„Máme tam i žánrově vyprofilovanější filmy jako například Spalovače mrtvol, jenž má některé zajímavé lokace v Pardubickém kraji,“ dodal Dužár.

naše tipy výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.