Udělejte ze staré
peřiny novou

Udělejte ze staré
peřiny novou

5. 5. 2014

Máte doma, případně na chalupě staré těžké duchny či jiné péřové výrobky? Nevíte co s nimi, nebo je dokonce plánujete vyhodit? Tak ještě zadržte. Péřové výrobky lze totiž většinou velmi dobře zrenovovat.

„Peří má obecně dlouhou životnost, takže pokud je v dobrém stavu, renovace se jednoznačně vyplatí. V čistírně peří, když výrobek rozpárají, jsou schopni posoudit, zda se vyplatí jej ještě použít, nebo už je peří natolik špatné, že je lepší ho už dále nepoužívat a investovat raději do nového výrobku,“ říká Veronika Marešová z firmy Miloš Mareš, která se specializuje na péřové výrobky.

Renovace spočívá v rozpárání původního povlaku, vyčištění peří a jeho vložení do nové látky. Při této příležitosti lze upravit podle přání množství náplně, tedy ubrat nebo doplnit peří. Přikrývky se vyplatí také prošít v ploše, aby se peří nepřesýpalo. Renovací tak lze získat moderní přikrývku nebo polštář, které budou jako nové.

Látky na povlak nemusíte nikde shánět, odborné firmy je mají k dispozici. Například firma Miloš Mareš má k dispozici látkové vzorníky na všech jejích pobočkách, veškerá látka (sypkovina) je stoprocentně bavlněná a atestovaná na nepropustnost peří i hygienickou nezávadnost.

„Pokud si někdo není jist, zda jeho výrobek (respektive peří), je ještě vhodný k renovaci, nemusí se obávat, u nás ve výrobě vždy posuzujeme, v jakém stavu peří je. Jestliže by nebylo vhodné k dalšímu použití, zákazníka kontaktujeme a domlouváme další postup. Můžeme na míru ušít zcela nový výrobek, nebo pouze vrátíme zákazníkem dodaný. Pokud si klient přeje výrobek pouze vrátit zpět, nic u nás neplatí,“ dodává Veronika Marešová.

Zrenovovanými výrobky lze také obdarovat své blízké: výrobek plněný ručně draným peřím je kvalitním, hodnotným a užitečným dárkem.

 

Jak proměnit staré peří v pěkný
dárek a ještě vyhrát dovolenou
Nechte si u firmy Miloš Mareš zrenovovat starý nebo kupte nový péřový výrobek a budete na základě realizované objednávky automaticky zařazeni do slosování. Registrovat se nikde nemusíte. Soutěž probíhá od 1. 4. 2014 do 31. 3. 2015. Ceny: 3 poukazy na dovolenou dle vlastního výběru v celkové hodnotě 45 000 Kč (20 000, 15 000, 10 000). Poukaz je přenosný (lze jej tedy i darovat). Kompletní pravidla na webu, včetně adres poboček po celé ČR (sběrná a výdejní místa).

spánek
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%