Sportka zdraží, výhry
však mají být vyšší

Sportka zdraží, výhry
však mají být vyšší

6. 5. 2014

Sportka po deseti letech zdražuje, jeden sloupec bude stát 20 korun místo současných 16. Vsazení Šance vyjde také na 20 korun, tedy dvojnásobek. Plný tiket tak vyjde na 220 korun. Zvýšit se ale mají i výhry ve všech pořadích, v průměru o čtvrtinu.

Změny budou platné od 21. týdne letošního roku, tedy při středečním losování Sportky 21. května 2014.

"Upravili jsme herní řád tak, abychom četnost milionových výher zvýšili. Zavádíme jackpot ve druhém pořadí, tedy za uhodnutí pěti čísel a čísla dodatkového," řekl generální ředitel Sazky Robert Chvátal.

Podle něj padlo letos ve Sportce ve druhém pořadí už 76 výher, jejich průměrná výše dosáhla 443 187 korun. Žádný výherce ve druhém pořadí však nepřesáhl milionovou hranici. "Pokud by už platila nová pravidla, tak by milionových výher bylo 18," podotkl Chvátal. Nový systém by podle něj měl zvýšit počet milionářů mezi sázkaři, letos jich Sazka odhaduje 81 oproti loňským 68. "V příštím roce už má padnout více než sto milionových výher," dodal Chvátal.

Zdvojnásobí se výhry i v doplňkové hře Šance, v posledním pořadí Šance vzroste výhra ze současných 20 korun na 50 korun.

Nejvyšší individuální výhra padla loni v listopadu, kdy jeden výherce získal 399 907 705 korun. Druhou nejvyšší výhru, 148 583 028 korun, si v dubnu 2002 rozdělili dva výherci.

loterie sázení
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.