Hitem dovolených budou
řecké ostrovy a Turecko

Hitem dovolených budou
řecké ostrovy a Turecko

6. 5. 2014

Z letních dovolenkových destinací letos nejvíc vzrostl zájem o řecké ostrovy a Turecko. Podle portálu Dovolena.cz se poptávka po zájezdech do Řecka zvýšila meziročně o pětinu, hlavně po ostrovech Kréta, Rhodos a Zakynthos. S nákupem dovolených v Egyptě lidé čekají "na poslední chvíli".

"Řecko, Turecko a Chorvatsko se prodávají víc než loni. Zdá se, že Turecko bude letos velmi silné, Řecko zůstane neohroženě na prvním místě. Na druhé straně velký pokles je u Egypta a menší u Tuniska," uvedl marketingový manažer cestovní agentury Invia Michal Tůma.

Cestovní kancelář Fischer registruje oproti minulému roku z nabízených destinací největší nárůst poptávky po řeckých ostrovech. "Klienti opět volí Řecko jako svou jedničku pro dovolenou u moře. Hned za touto destinací se v prodejích umístilo Turecko a Španělsko," potvrdila ředitelka portálu Dovolená.cz Eva Sedlmajerová.

V předprodejích se podle ní projevila přetrvávající opatrnost klientů v nákupu dovolených do Egypta, který se tak přesouvá do kategorie "last minute". CK Fischer prodala v předprodejích o zhruba pět procent zájezdů do Egypta méně než loni. "Pokles důvěry k Egyptu je znát. Očekáváme ale, že Marsá Alam a Hurgada budou hity prodejů na poslední chvíli. Lidé o dovolené v Egyptě přemýšlejí, vidí, že se tam situace uklidnila, ale budou zájezd kupovat pár týdnů před odletem," poznamenal mluvčí Jan Osúch.

Cestovní kancelář Alexandria zaznamenala letos zatím největší nárůst poptávky u zájezdů na ostrovy Menorca a Mallorca a na severní pobřeží Bulharska. "Ti, kdo cestují na dovolenou vlastním autem, volí i letos nejčastěji Chorvatsko nebo Itálii," dodala Pavlína Pešová z FIRO-tour.

dovolená
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...