Soused jako za mlada

Soused jako za mlada

13. 5. 2014

Jako za mlada. Při těchto slovech se mi hned vybaví náš - v té době - nový soused. Před důchodem si splnil svůj sen z mládí: nastěhoval se na vesnici a koupil si motorku. Nebyla jen ledajaká. Opravdu "kus". Jen jednu chybu měla. Neměla ten správný "hlas". Aby se mohl zařadit do vytoužené skupiny motorkářů, učinil patřičné úkony k nápravě.

Pod okny v kočáře spalo miminko a za plotem, asi 3 metry, denně nastávalo "ladění" motoru, bez ohledu na nějaké děti za plotem. Nepomohla ani prosba o trochu shovívavosti a ohledu k malému děcku. Opak byl pravdou. Začal se chovat "jako za mlada". A tak to zůstalo i další roky. Děti povyrostly a my pochopili, že nějaké námitky k "mladému" sousedovi jsou zbytečné. Dříve nesměl a nemohl, tak teď si užívá radovánek jako za mlada. 

A tak my, sousedé, nyní už důchodci o nějaký ten rok mladší, se snad také dočkáme, až na nás přijde ten správný čas a také budeme jako za mlada.

 

Co děláte nyní ve svém seniorském věku jako "za mlada"? K čemu jste se vrátili, anebo co jste nemohli dělat v mládí a dostali jste se k tomu až nyní? Napište jakýkoli svůj příběh či příběh ze svého okolí na téma „jako za mlada.“ Nejlepší příspěvek opět oceníme malým dárkem.
Můj příběh Soutěž: "Jako za mlada"
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.