Jako za mlada aneb moje
vzpomínka na Pavla Vrbu

Jako za mlada aneb moje
vzpomínka na Pavla Vrbu

14. 5. 2014

Jsem to já, jak za mlada, i když teď jinak vypadám. Stále mám stisk buldočí, k tomu pár vrásek u očí. Názory jsem málo změnil, muziku mám rád. Co jsem cenil, cením dál. Už zřejmě napořád.

Každý si může zazpívat jako za mlada. Jsou to nádherná slova písně Olympicu, první sloka. Hudbu složil Petr Janda a text Pavel Vrba. Básník, spisovatel, dramatik a jeden z nejlepších textařů naší doby. Napsal více jak 2000 textů pro naše nejslavnější a oblíbené interprety a jeho texty jsme si pobrukovali snad všichni, kdo mají hudbu rádi.

Spolupracoval  se skupinou Olympic, ale napsal řadu textů pro Karla Gotta, Martu Kubišovou, Lucii Bílou, Ivetu Bartošovou. Pavel Vrba už mezi námi není, ale jakmile se objevilo téma "Jako za mlada", musela jsem si zazpívat a vzpomenout na rockera Pavla Vrbu, protože i já jsem rockerka. Mám ráda Olympic a Petra Jandu, jsou to lidi, kteří žijí jako za mlada.

Pavla Vrbu jsem měla čest poznat, jako skromného milého pána s mladistvým úsměvem toho rockera - nezapomenutelný zážitek. Vzpomínka na něho, rockera jako za mlada. Věřím, že i ze shora se na nás usmívá.

 

Co děláte nyní ve svém seniorském věku jako "za mlada"? K čemu jste se vrátili, anebo co jste nemohli dělat v mládí a dostali jste se k tomu až nyní? Napište jakýkoli svůj příběh či příběh ze svého okolí na téma „jako za mlada.“ Nejlepší příspěvek opět oceníme malým dárkem.
Soutěž: "Jako za mlada"
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.