U Baltu v NDR

U Baltu v NDR

19. 5. 2014

Rozhodl jsem se, že přispěji svou troškou do mlýna na téma tohoto týdne: Moře.

K moři moc často s manželkou nejezdíme. Naposledy jsme byli u Baltu, v tehdejší NDR, konkrétně v Ückeritzu. Bylo to někdy v roce 1972. Do Ückeritzu jsme se vypravili z Ostravy vlakem přes Prahu a Berlín s obrovským kufrem, ve kterém jsme měli sbaleno taky svoje "bydliště", asi metr vysoký stan, "áčko". Místo na postavení našeho stanu jsme našli v jednom z kempů. Mezi stany Němců, které jsme si pojmenovali "cirkusové šapitó" protože byly velice obrovské, se náš stan úplně ztrácel.

Kolem kempu vedla cesta, po které pořád někdo chodil nebo jezdil. Jednou, když jsme měli siestu, slyšel jsem dětský hlásek, jak povídá mamince: "Mami, podívej, tady mají postavený stan taky pro psa!" To se mě dotklo, protože tím byl myšlen stan náš! Tak jsem po čtyřech (jinak to nešlo) ze stanu vylezl ven a hlasitě jsem zaštěkal. Celá rodinka zůstala stát jak opařená a nevěřícně na mě civěli, protože místo psa vylezl ze stanu chlápek, který na ně štěkal! Nakonec se rozchechtali, pozvali nás k sobě na kafe a dobře jsme si popovídali. Nechápali, jak někdo může kempovat s takovým maličkým stanem...

Ückeritz leží ta takové úzké "kose" - úzkém pruhu pevniny, která je jak z jihu, tak ze severu omývána mořskými vlnami. Vlny, pochopitelně, neustále hlučely, stejně jako stromy, které tam rostly. To byl taky důvod, proč mě manželka několikrát za noc budila, abych se přesvědčil, zda nám nehrozí zaplavení. Ve tmě jsem šmátral venku před stanem rukou, ale byl tam vždy jen suchý teplý písek jako vždy, a nic se nedělo! Po několika dnech to manželka vzala jako fakt a nechala mne celou noc spát!

Tak to jsou naše první a poslední zážitky od moře. Že stály za to, to je patrné z toho, že si to i po těch létech pamatuji! Ale, co bylo včera k obědu, to jsem nějak zapomněl! Zdravím z Ostravy všechny seniory, čtenáře i60!

 

Také milujete moře? Co se vám na něm nejvíce líbí? Které moře vás nejvíce nadchlo a proč? Chtěli byste u moře bydlet? Napište svůj příspěvek na téma "Moře". Ten nejzajímavější oceníme.
moře
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%