Soutěž: Poprvé na zaoceánské lodi
Ilustrační foto: pixabay.com

Soutěž: Poprvé na zaoceánské lodi

1. 3. 2016

Moje poprvé se odehrálo teprve nedávno, byť jsem narozená 4.6.1934. Dostala jsem dárek, co dárek, přímo dar od mých dvou dcer - plavbu lodí po Středozemním moři na 10 dní. Celý život to bylo moje tajné přání.

Ani už nevím, u jaké příležitosti jsem se o tom zmínila. Nikdy by mne nenapadlo,že by se mi to splnilo. Moje "holky" mi předaly dárkový poukaz a já myslela, že je to apríl. Bylo to právě 1.dubna. Nechtěla jsem tomu věřit, až když mi jedna z nich oznámila,že pojedeme spolu, jsem to pochopila a byla šťastná!

Tak jak to dobrodružství vlastně začalo. Autobusem do Říma, kdy celou cestu pršelo. Ale Řím nás přivítal už sluníčkem. Viděli jsme ty nejznámější a nejkásnější místa i se zasvěceným komentářem. Po celodenním putování nocleh v hotelu a ráno hurá směr moře.

V přístavu Civitaveccia jsme se nalodili. Z lodi jsem byla úplně unešená. A to jsem ještě netušila, jaké zážitky mne čekají! Dále nás vítaly přístavy: La Spezia, Marseille, La Goulette - Tunisko, Valetta - Malta ,Trapani -Sicilie a opět Civitaveccia.

Vůbec se mi nechce věřit,že na sklonku života se mi splní sen. Teprve postupně všechny zážitky vstřebávám. Tak to bylo moje čerstvé poprvé a díky za to.

 

Jaké bylo to vaše „poprvé“? Co vám nejvíce utkvělo v paměti, na jakou událost či činnost, kterou jste dělali prvně, nejraději vzpomínáte Zúčastněte se naší soutěže a napište nám svůj příběh na téma „Poprvé“. Více informací o soutěži najdete zde.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.