Během Aviatické pouti
se předvede 65 letounů

Během Aviatické pouti
se předvede 65 letounů

29. 5. 2014

Během letošního 24. ročníku Aviatické pouti uvidí návštěvníci ve vzduchu 65 letounů. Akce se koná na pardubickém letišti 31. května a 1. června, letové ukázky a scénky budou každý den trvat pět hodin. "Další stroje budou vystaveny na zemi," řekl Ladislav Minařík z pořádajícího Sdružení Aviatické pouti.

Pro diváky budou atraktivní zvláště komponované scénky. Zaměří se například na první světovou válku, od jejíhož vypuknutí letos uplyne 100 let. V ukázce ze západní fronty se divákům představí třeba trojplošník Fokker Dr.I nebo letoun Fokker EIII.

Ve scénce z druhé světové války budou moci návštěvníci sledovat stroje P-51 Mustang, Jak-3. Pro ukázku z bojů ve Vietnamu pořadatelé pozvali helikoptéru Bell 47, bitevní vrtulník AH - 1 Cobra, cvičné americké letadlo T-28 Trojan a letoun Cessna O2A. Další představení obstarají letečtí akrobati. Letiště přeletí i armádní stroje Jas-39 Gripen, L-159 Alca a Mi-24, záchranu pilota předvedou vojáci s vrtulníkem Mi-171. Podrobný program je zveřejněn na stránkách Aviatické pouti.

Aviatickou pouť navštěvuje každý rok v obou dnech celkem zhruba 25 tisíc lidí.

letadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...