Nezvaný host

Nezvaný host

6. 6. 2014

Opět přišel bez ohlášení. Nikdy ho nečekám, přesto přichází v noci, kdy je všude tma a neuvěřitelné ticho. Vklouzl do postele, zezadu mě objal a stisknul tak pevně, že jsem nemohla dýchat. „Jdi pryč!“ Prosila jsem, ale sevření paží bylo stále těsnější, drtivější, až jsem přestala bolest vnímat a jen se zoufale snažila uniknout z postele. Náhle stál nade mnou a jen se díval. „Jak to, že máš černé oči, myslela jsem, že jsou modré?“ Pohnul rty, ale slova z jeho úst nevycházela, jen na tváři se zachytil náznak úsměvu a spěšně odešel.

Po třech dnech se objevil znovu, s kapucí na hlavě, celý promoklý a prosil o ručník. „Sundej si kabát a pojď si lehnout, ať nenastydneš,“ nabídla jsem bez zaváhání. Nepřijal, jen se posadil a díval. „Já věděla, že máš modré oči!“ Trhnul sebou, pomalu sundal kabát, hodil ho na mě a odešel. Okamžitě jsem pocítila zimu a obrovskou tíhu na hrudi. Ani ranní horká sprcha pocit chladu nezmírnila a dalších několik dnů nestálo za nic. „Něco není správně,“ pomyslela jsem si a později zrekonstruovala byt v domnění, že ho odradím od dalších neohlášených návštěv. Urazil se.

Další rok jsme se neviděli. Setkávala jsem se s členy rodiny nebo jinými přáteli, kteří byli milí a měla jsem je ráda. Z většiny setkání jsem měla hezký pocit, někdy ale docházelo k neuvěřitelným situacím, které ovlivnily moje chování v dalších dnech. Nejhorší bylo, že po mě stále někdo něco chtěl. Rodiče se vraceli do bytu, ve kterém jsem bydlela jako holka, chtěli vše uvést do původního stavu, a když bylo hotovo, přišli za čas znovu se stejným požadavkem. Nedokázala jsem odmítnout. Noční můrou byla sdělení kolegy ze studií, že jsem neudělala rozhodující zkoušku a neoprávněně používám titul, přitom při každé další návštěvě uváděl jiný předmět. Nepříjemný pocit přetrvával další den.

Naučila jsem se po probuzení okamžitě zahledět do okna, abych zlý sen zahnala. Tento trik mi poradila babička a funguje naprosto spolehlivě.

Časem jsem si zvykla nepřikládat návštěvám zvláštní význam, neboť vím od babičky, že pokud nás ve spánku navštíví někdo milovaný, koho jsme ztratili, bude do tří dnů pršet. A to funguje naprosto spolehlivě, lépe než rosnička. Ve většině případů se tak stalo a já věděla, že všichni přicházeli s laskavými úmysly a časem byl každý zvaným nočním hostem. A bude tak i do budoucna.

sny
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.