Česká maskérka hvězd
Hollywoodu relaxuje prací

Česká maskérka hvězd
Hollywoodu relaxuje prací

1. 6. 2014

Maluji na živá plátna, říká umělecká maskérka hollywoodských hvězd Ilona Hermanová. Žena, která opustila někdejší Československo v roce 1968, se dokázala vypracovat na špičku ve sledovaném filmovém průmyslu. Pracovala jako osobní maskérka například Roberta De Nira, Seana Conneryho nebo Umy Thurmanové. Hermanová je jedním z hostů 54. ročníku zlínského filmového festivalu pro děti a mládež.
Po odchodu ze země, která upadala do řetězů normalizace, vyrazila do Ameriky splnit si dětský sen. Ostruhy získala ve studiu uznávaného odborníka Thomase Burmana. „Měla jsem to jednoduché, protože jsem přesně věděla, co chci v životě dělat,“ řekla Hermanová, která má za sebou přes 80 filmů. Práce se jí stala koníčkem.

„Nejtěžší je pro mě cestování. Jinak to pro mě není práce, ale zábava. Odměnou mi je, když všechno dobře dopadne, film skvěle vyjde a prostě všechno sedí,“ doplnila maskérka. Mezi hvězdami filmového nebe má již takové jméno, že filmoví producenti při uzavírání smlouvy s herci zároveň akceptují i Hermanovou jako jejich osobní maskérku.

„Spolupracuji takto asi se sedmi herci. Často je složité vše skloubit. Jednou jsem dělala na filmu s panem De Nirem, který byl v New Yorku, a v té samé době se natáčelo v Moskvě s panem Connerym. Takže jsem létala na trase Moskva – New York, aby se zvládlo obojí. Bylo to velice obtížné,“ popisovala Hermanová. Jedenáct měsíců v roce prý stráví na cestách.

„Dříve jsem měla zázemí na Floridě, teď už v Americe bydlím jen po hotelích. Mimo filmování žiju také v Praze a v Bangkoku, kde je úplně jiná a pro mě hrozně zajímavá kultura,“ doplnila Hermanová. Při práci se hlavně snaží o to, aby se herec ve své roli cítil jako doma. S některými hvězdami navázala přátelství, která však prý nikdy nepřerostla v osobní vztah. „Kdyby ano, zničíte si kariéru,“ varuje.

Hermanová pracovala například se Sylvestrem Stallonem na snímku Rambo: První krev, s Connerym na Jménu růže i na filmu Nikdy neříkej nikdy a s De Nirem na snímcích Frankenstein, Mys hrůzy, Fotr je lotr a Mafiáni. S Thurmanovou pracovala na filmech Bídníci či Kill Bill a navrhla jí i masku pro Pulp Fiction: Historky z podsvětí. V posledních letech pracovala také s Nicolasem Cagem ve filmech Čarodějův učeň, Špatnej polda a Nářez.

osobnosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.