Na venkovní úklid s vodním dělem

Na venkovní úklid s vodním dělem

14. 6. 2014

Letní prach a špína se dostanou všude. Drží se na chodníku, v okolí domu nebo terase jak přibité. Někdo se možná pustí do gruntování s kýblem a rýžákem. Jenže je to práce nelehká a výsledek bývá chabý.

Podstatně jednodušší, rychlejší a nesrovnatelně účinnější je vzít si na pomoc elektrickou tlakovou myčku. Stačí namířit trysku a spustit. Voda vystřelená pod vysokým tlakem má takovou sílu, že všechnu špín z chodníků, dlažby na terase nebo kolem bazénu, ale také z fasády, plotu, okapů či odtokových rour, doslova odstřelí.

Jak je to možné? „Dobré myčky dokážou vyvinout tlak vody až 40krát vyšší, než kdybyste použili klasickou zahradní hadici,“ vysvětluje odborník na tuto techniku Miroslav Spálovský z Mountfieldu. V porovnání s běžnou zahradní hadicí jsou také velmi úsporné. „Spotřebují až o 80 procent vody méně,“ říká Spálovský.

Další výhodou je, že k dobré tlakové myčce lze připojit i různé příslušenství. Třeba rotační kartáč na mytí auta nebo zahnutou koncovku, díky níž se dostanete i do těžko přístupných míst. Například pod blatníky vozu i kdejakých jiných zákoutí v garáži, dílně nebo v okolí domu. Na chodníky a dlažby zase platí rotační tryska. A pokud je potřeba z něčeho odstranit rez nebo starý lak, oceníte pískovací soupravu, která do vodního paprsku přisává jemný písek. A tak vlastně funguje jako velkoplošný smirkový papír či drátěný kartáč.

Pokud občas potřebujete odněkud odstranit i mastnotu, je dobré vlastnit takovou myčku, která má v sobě integrované zařízení na automatické přisávání čisticího přípravku.       

Mountfield zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.