Na Karlově náměstí byla
odhalena zeď Otce vlasti

Na Karlově náměstí byla
odhalena zeď Otce vlasti

15. 6. 2014

Před Novoměstskou radnicí na Karlově náměstí v Praze vyrostla zeď Otce vlasti, kam kolemjdoucí mohou psát své životní cíle. Inspirovat k ambiciózním plánům je má osobnost Karla IV.; za 700 dní totiž Česko oslaví sedm století od narození tohoto panovníka.

Až do července tu mohou lidé popustit uzdu své fantazie a na tabuli napsat, čeho by chtěli v životě dosáhnout. Příkladem jim je Karel IV., jehož některé zásluhy jsou v záhlaví zdi uvedeny.

„Chtěli bychom, aby jeho hodnoty a činy inspirovaly občany k odvážným cílům. Každý má nějaký sen a prvním krokem k jeho uskutečnění může být to, že ho veřejně deklaruje. Nemusí to být zrovna nová katedrála, ale vyplatí se mířit vysoko,“ řekl Ondřej Chrást ze spolku Otec vlasti Karel IV.

Instalace zdi zahájila odpočítávání 700 dní, které zbývají do jubilea narození jedné z nejvýznamnějších osobností českých dějin v květnu 2016.

„Zeď Otce vlasti zůstane na Karlově náměstí do 12. července, popsaná tabule bude vždy vyfotografována a smazána, aby bylo místo na další zápisy. Pak bude putovat po desítkách měst a obcí, které si mohou vytvořit i vlastní zeď a organizovat vlastní akce,“ podotkl Chrást. Za důležité pokládá inspirovat Čechy k velkým cílům.

Bližší informace jsou na internetové adrese www.otecvlasti.eu.

historie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.