Zuzana Navarová: příliš
časná smrt velkého talentu

Zuzana Navarová: příliš
časná smrt velkého talentu

17. 6. 2014

Zpěvačka, skladatelka a textařka Zuzana Navarová, která se narodila před 55 lety, 18. června 1959 v Hradci Králové, patřila dlouhá léta k výrazným tvářím tuzemské hudební scény. Její tvorba se nedala jednoduše žánrově zařadit. Navarová originálně mísila latinskoamerickou hudbu s folkem, romským folklorem, country, klezmerem, blues i jazzem.

Zpívat začala se skupinou Nerez v roce 1980. Kapela se však na počátku 90. let rozpadla a zpěvačka se vydala na sólovou dráhu. Prvním albem po odchodu z Nerezu byla v roce 1992 deska Caribe, na níž Navarová nazpívala skladby svých oblíbených latinskoamerických autorů. O tři roky později jí vyšlo album Tres, které nahrála spolu s písničkářem a kytaristou kolumbijského původu Ivánem Gutiérrezem, s nímž navázala několik let trvající spolupráci.

Poslední formací, která Navarovou provázela, byla kapela Koa. Z jejich dílny vzešly mimo jiné desky Barvy všecky a Jako Šántidéví. Navarová, která si ke jménu připojovala i příjmení kubánského manžela de Tejada, zemřela po těžké nemoci 7. prosince 2004 ve věku 45 let.

zpěvačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.