Karel Gott vydává písně
z počátku 21. století

Karel Gott vydává písně
z počátku 21. století

23. 6. 2014

Nejpopulárnější tuzemský zpěvák Karel Gott pokřtil v zaplněném sále pražské Novoměstské radnice DVD s názvem Noční král – Hity prvního desetiletí 21. století. Nahrávka obsahuje 26 televizních písní, pět videoklipů a dva speciální bonusy. Kmotrem nahrávky se stal zpěvák a textař Ondřej Hejma. „Přeju nočnímu králi, aby to jeho nekonečné turné stále pokračovalo a vycházela další dévédéčka, abychom si my, jeho příznivci, museli pořídit knihovničku, aby se tam všechny jeho nahrávky vešly,“ vtipkoval Hejma.

„Už sám fakt, že na videu vychází pět dekád zpěváka populární hudby středního proudu, což je nejméně jistá branže vůbec, dodává další chuť do práce,“ řekl Gott. Na novém DVD vedle několika videoklipů příznivci najdou ukázky z televizních pořadů, úspěšné duety a live nahrávky z koncertů. Pro mnohé může být překvapením videoklip k písni Für immer jung, kterou Karel Gott před šesti lety nazpíval s německým rapperem Bushidem, nebo duet Forever Young s Marianem Goldem ze skupiny Alphaville.

První dekáda 21. století byla v případě Karla Gotta výrazně ovlivněna swingem. V roce 2002 nahrál za doprovodu Big Bandu Felixe Slováčka album Swing kolekce. V letech 2002 až 2003 absolvoval s Helenou Vondráčkovou 22 velkých koncertů po Čechách, Moravě a Slovensku, na které se přišlo podívat více než 124 tisíc diváků. Trochu jiná atmosféra na diváky dýchne ze záznamů písní, které vznikly v rámci Koncertu hvězd v roce 2003 na pražském Žofíně. Kromě dalších televizních vystoupení Gottovi fanoušci najdou na DVD také videoklip k písni Máš-li s kým z filmové pohádky Zdeňka Trošky Z pekla štěstí 2, ve které si zpěvák zahrál hned dvojroli: Lucifera a Pánaboha.

Gott, který v červenci oslaví 75. narozeniny, se drží na špici domácí pop music téměř půl století. Již přes tři desítky let s menšími přestávkami pravidelně vítězí v anketách nejpopulárnějších zpěváků; Zlatým slavíkem se stal poprvé v roce 1963. Loni se při 48. ročníku tradiční ankety z prvenství radoval již po osmatřicáté.

Karel Gott
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%