Senioři fotili kalendář
v dobovém oblečení

Senioři fotili kalendář
v dobovém oblečení

21. 5. 2012

Lidé z Domova seniorů Drachtinka v Hlinsku pózovali v dobovém oblečení z 30. a 40. let minulého století pro charitativní kalendář, jehož výtěžek pomůže vybudovat park Drachtinka ve městě. Kulisami fotografií byl skanzen na Veselém Kopci.

„Máme zdarma půjčené kostýmy z brněnského studia České televize. První část focení se uskutečnila již v dubnu, takže naši klienti jsou už ostřílení modelové. Kostýmy vybíráme podle prostředí, aby bylo skutečně věrné,“ uvedla pro ČTK Vendula Trojanová z hlineckého domova, která má projekt na starosti.

Další snímky pro kalendář vznikají v blízkých místech regionu. Prostory pro fotografování poskytlo Muzeum obuvi a kamene ve Skutči, hospoda U svatého Huberta v Hlinsku a Východočeské divadlo Pardubice. V historických hasičských uniformách budou senioři pózovat také u zapůjčeného hasičského autobusu z 20. let minulého století.

Fotografování se ujal bez nároku na honorář profesionální fotograf, sponzorsky se na něm podílejí i grafik, tiskárna a další firmy. Celkem bude vytištěno nejméně 1500 kalendářů.

Senioři už před dvěma lety jeden kalendář s názvem Umění stárnout vytvořili. Byly v něm jejich portréty a výtěžek spolu s penězi sponzorů přispěl k vybudování bezbariérové zahrady u objektu domova. Otevřeny byly vloni v září.

domov pro seniory senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.